četvrtak, 10. studenoga 2011.

Punjeni juneći odresci


Neki dan me blogerica Katarina s bloga "Laka kuharica" oduševila sa svojim junećim svitcima. Volim odakve zamotuljke s nekim originalnim punjenjem, a sama dinstana govedina mi je uvijek nekako dosadna. Zato čim sam to vidjela, znala sam da ću to napravit, doduše s nekim malim promjenama.


Koje promjene, pa na tanke, izlupane i posoljene odreske stavila sam samo jednu tanku šniticu pečene šunke, i polovicu mrkve, onako u cijeloj duljini, zarolala i prikvačila ih čačkalicom. Svaku roladicu prepržila na tavi na malo ulja i stavila na stranu.



Na istoj tavi prepržila dosta nasjeckanog crvenog luka, dvije crvene rog paprike. U vatrostalnu posudu poredala sam rolade, dinstano povrće, dodala list dva lovora, zalila temeljcem (ili vodom) poklopila i stavila u pećnicu.
U mojem slučaju je to bio glineni lonac. Naravno da to može biti bilo koji lonac i da se to može dinstati i na gornjoj vatri. Znači, pećnica je dobra, ali nije neophodna. Nakon dva sata na vrlo polaganoj vatri, roladice su bile mekane ko putar i sočne.


Umak sam propasirala štapnim mikserom, dotjerala ga s malo vina i na kraju komadićem maslaca.
Za prste polizati. Za detalje pogledati kod "Lake kuharica", a njoj hvala na receptu.



Broj komentara: 18:

  1. A jooj!!! Savršeno! Ko ne bi uživao u njima?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma, ovo zove na isprobavanje:) Divotica!

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Dunja, oduševio me tvoj recept! Slikice su odlične, a jelo izgleda prefino!
    Ugodnu ti večer želim!:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Divna prezentacija a rolnice za prste polizati, zaista fina ideja za neki svecani rucak!::))

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se i tvoja verzija rolica. A tek fotke

    OdgovoriIzbriši
  6. Bas su fini, vidi se i da su sočni, odlično!

    OdgovoriIzbriši
  7. taj recept je i meni upao u oko, vrhunski si to napravila!

    OdgovoriIzbriši
  8. Pun okusa i tako fin.Baš za prste polizati.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jao kako si ti ovo fino uredila.Slike za pojesti;))

    OdgovoriIzbriši
  10. Mnogo su lepe roladice, a tek onaj lončić u pozadini.....

    OdgovoriIzbriši
  11. Wow, kakve krasne sličice i predivan ručak! Jako jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  12. Baš za prste polizati ! Slažem se da je Katarinin recept odličan, a ti si ga super prilagodila i pripremila. Roladice izgledaju baš savršeno. Odličan ručak, divno serviran i prezentiran. I kao i uvijek uživam u tvojim prekrasnim slikama !

    OdgovoriIzbriši
  13. Kako ja volim ovakve stvarcice :-)
    Divna prezentacija i super ideja za jedan, onako, malo svecaniji rucak.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ma, savršeno, draga moja. Eto, recept ima kratku, svakodnevnu verziju i ovu dužu, svečanu! Baš mi je drago da sam te inspirirala, ali sve zasluge za ovo gore pripadaju isključivo tebi. Moram probati i ovu tvoju varijantu!

    OdgovoriIzbriši
  15. Super izgleda. Obožavam jela koja se tako lagano kuhaju u umaku u pećnici.

    OdgovoriIzbriši
  16. Fotke su diiivne! :)

    I ovu savici mi baš sviđaju. Jednom sam pravila juneće savitke a la pašticada i pravo smo guštali u njima.

    OdgovoriIzbriši
  17. Bas dobro izgledaju a sigurna sam da su i vrlo ukusne!

    OdgovoriIzbriši
  18. Moja mama često radi razne varijante ovakvih svitaka i uvijek su omiljeni. Super recept!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails