utorak, 29. prosinca 2009.

Nižu se ručkovi kojim se opraštamo od stare godine


Moja prijateljica Branka i ja pripremimo si oko Badnjaka jedan riblji ručak. No ove godine dogodio se pred Novu. Ništa zato, glavno da je bio riblji, poseban, nov, romantičan.....
Sjetimo se ljepih dana, druženja onih kojih ima, a i onih kojih više nema. Ručak se dogodi gotovo uvijek u mojoj radionici, ovaj puta nisam stigla ni maknuti radni pribor. A za ručak je bila krem juha od škampa s brusketama, pohan morski pas, mediteranski umak za ribu i salata endivija i crveni radić. Evo recept od "mrak" juhice:
Pola kile svježih, sitnih škampa i opranih, staviti kuhati u kipuću vodu sa jednim lukom i dosta češnjaka u ljusci, peršin lista i malo posoliti. Nakon 20 minuta procijediti juhu te na
malo putra propržiti svijetlo malo brašna. Dodati procijeđenu juhu i u nju dodati jedan trokut gorgonzole, (po potrebi štapnim mikserom sir usitniti u juhi), malo papra, malo čilija, vrhnje za kuhanje, sjeckani peršin list i očišćene škampe od ljuštura.


Sastojci za pice su spremni, peć je vruća, baš koliko treba
380 stC, ni manje ni više.
Iz krušne peći izašla je prva pica, Stjepanova, deblje tijesto - rustčno,
kravlji sir, vrhnje, jaja i mladi luk



















Evo još jedan oproštaj od stare godine s prijateljima Stjepanom i Sonjom.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails