ponedjeljak, 14. studenoga 2011.

Japansko mliječno pecivo


Danas rano ujutro, pregledavajući što su sve vrijedne blogerice napravile preko vikenda, sve same divote, zapelo mi je oko post sa bloga "Maslinka" od naše drage Olivere. Kaže; Japanski mlečni hleb sa  Tangzhong starterom. Kako ja, moram priznati, prilično brzo pregledavam blogove, ova divota od kruha mi je promakla, jer Olivera spominje blogerice Anu i Maju koje su to već radile.



Kako mi se na prvu strašno dopalo, rekoh idem se odmah primit posla, to moram napravit, i evo, sa zadnjim trenucima dana poslikano, da ne moram izvlačit umjetnu rasvjetu. I šta reći, oduševljena sam, jedino sam napravila malu mjeru, pa kad kući stignu moji, bit će rata.



Evo moj tijek rada:

Starter

  • 100 g vode skuhati sa 20 g brašna (do 65 st C) ohladiti pokriveno s plastičnom folijim da se ne napravi korica
Tijesto:
  • 350 g brašna 
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
Sve promješati i dodati starter, 150 g mlijeka i 30 g rastopljenog maslaca.



Umijesiti rukom na dasci tijesto, ostaviti pokriveno dok se ne udvostruči, meni je stajao 2 sata, nakon toga sam izrezala 8 loptica i razvukla ih i urolala. Poslagala u uski pleh. Opet mi je odmaralo 1 sat, namazala jajetom, posula sezamom i stavila peći na 200 st C 25 minuta.

Hvala svima!


21 komentar:

  1. Baš si brza i fantastično ti je ispao... jako mi je drago da ti se svideo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. kako mamite s ovim kruhom, dolazim u napast, a neću stići danas :) I tvoj kruh odlično izgleda

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Dunja, svaka ti čast, ti odmah zasučeš rukave i baciš se na posao. Tako ti je dobro pecivo, da sam sve sigurnija da moram i ja ovo isprobati. Ne znam kakvu ulogu u svemu ovome igra starter, ali verovatno veoma bitnu...

    OdgovoriIzbriši
  4. Kruh si napravila odlično i vidi se odmah da je fin i mekan, vjerujem da i prekrasno miriše, volim miris svježe ispečenog kruha. Gledala sam ga i ja kod cura, a sada više nemam dilemu, isprobavam ga sigurno. Divno izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno si brza! Malopre ga gledam kod Olje, kad evo ga i kod tebe!!! :) Moj omiljeni... :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako samo divno izgledaju! Super recept draga i fantastične slike!:)
    Ugodna večer! Kiss:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Mislim da ću još koji put doći na ovu stranicu i pasti oči. Peciva su ti prekrasno ispala.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vrijednice naša! Već sam rekla da znam koliko je dobar ... kod mene se nije stigao ni ohladiti čak ni kada sam radila duplu mjeru!
    Svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  9. Slazem se sa curama, stvarno ti je ispao besprijekorno, odusevljena sam i moram ga isprobati cim prije!

    OdgovoriIzbriši
  10. Slike su fantastične, a ti si brza, za pohvalu. I ja se spremam da ga pravim, nakon toliko reči hvale koje sam pročitala o tom hlebu - mora biti makar dobar.

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlično ti je ispalo Dunja, predivno izgleda, eto baš predivno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Još jednom me taj kruh očarava!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Stvarno si brzo. Ja se spremam probati napraviti taj kruh. Super izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  14. Izgleda jako mekani kruh,a i mene zanima kakvu ulogu ima starter,no moracu da uradim kako bi vidjela razliku !!!
    Fotke su predivne i zaista volim vas nacin slikanja !!

    OdgovoriIzbriši
  15. baš je odlično ovako napravljeno, ja sam sa starterom radila buhtlice, ali ovak zarolano mi se više sviđa i namjeravam tako isprobati

    OdgovoriIzbriši
  16. Prelijep hleb Dunja!Ja sam pravila sve moguće oblike, ovo tijesto je veoma pogodno za oblikovanje, a o ukusu samog hljeba da ne govorim :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja volim kad su ovako individualne porcije, kad može da se kida, tj. kad se hleb deli. Prelepe fotografije. Za katalog pekare.

    OdgovoriIzbriši
  18. Prelepo izgleda i verujem da je jako ukusan:) Starter još nisam probala a odavno se spremam da mesim hleb sa njim... eeeh, kako me mame ove fotkice:) Ugodan vikend ti želim. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails