ponedjeljak, 15. ožujka 2010.

Zečeki - ravioli u juhi

Ako je netko dovoljno blesast kao ja, može praviti ovakve zečeke - raviole po ovim uputama. To sam vidjela na int. televiziji, serija Planet food, kako neka Kineskinja beskrajno brzo pravi ove zečeke iz tijesta napravljena od rižina brašna i puni ih nekom smjesom od mljevene svinjetine, stavlja ih kuhati u bambusovo sito, potom čim su gotovi vadi ih štapićima i uranja u neki dresing na bazi soja i ribljeg sosa. Kako taj njen "čin čeg čong" nisam baš razumjela, krenula sam u akciju po naški. Prvo sam nabavila rižino brašno i umijesila ga sa vodom, napravila smjesu, ali od šunke i sira, te skuhala u aparatu na paru koji imam. Prvo mi se nije dopadao okus tijesta, možda je samo brašno negdje pre dugo odstajalo. Drugo, kuhanje na pari, malo su ispali žilavi i tvrdi naročito oko glavice i ušiju, i skoro sam odustala. Pričekala sam tjedan dana, i mislim si idem ja to napraviti po domaće pa kud puklo da puklo.
Tako sam jednostavno zamijesila čvršće tijesto od glatkog bijelog brašna, malo soli i vode. Pustila da odstoji (kao za rezance), kidala male komadiće tijesta, valjkom ih tanko razvaljala i punila, ali ovaj put od tri vrsta naribanog sira, ementalera, parmezana i mladog kozjeg. I dalje sve po uputama od 1 - 6, a nakon toga ljepo stavila kuhati u laganu bistru juhu 10 minuta. Oni se preokrenu naglavačke, ali nema veze, ništa im se ne dogodi. Okice su im od komadića mrkve, a nju nataknem prije kuhanja.

Pa onda ljepo tri vruća zečeka u tanjur, ili sa malo juhice ili samo sa parmezanom i maslinovim uljem.
Djeca oduševljena, odrasli poblesave. Dobru zabavu. Proljeće je stiglo!
Na kraju i male video upute.


Broj komentara: 17:

  1. Ma daj, ne mogu doći sebi... Svaka čast... predivno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj ovo mi je fantasticno a posto je moja slatkica luda za zecevima ovo joj moram napraviti samo ja sam izgleda tupava da ukapiram kako se od 3 dodje do 4 i na koju stranu se posle od 5 dodje do 6 mislim na koju stranu teram usi...
    Odusevljena sam jos jednom samo da kazem :)

    OdgovoriIzbriši
  3. @ maslinka, snimit ću video pa ću stavit na YouTube i dodat ću Url adresu, a koji put uzmu odmah, a koji put tek drugi dan, ali bit će.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne mogu da vjerujem da je moguće ovako prekrasno oblikovati raviole. Prekrasno, prekrasno, prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Beskrajno HVALA na videu sad je sve savrseno jasno i kad se priblizi Uskrs pravicu svojoj deci sasvim sigurno... I jos jednom hvala za ovaj divni receptic :)

    OdgovoriIzbriši
  6. How cute rabbits :-))) Very nice idea! Kisses

    OdgovoriIzbriši
  7. svaka cast, ovo je preslatko i mislim da meni nikad ne bi uspjelo :) odusevljena sam!

    OdgovoriIzbriši
  8. Super, super! Nikada to ne bih mogla, a neću ni pokušati. Krasno izgledaju, i video je jako dobar.

    OdgovoriIzbriši
  9. svaka čast, oduševljena sam, vjerojatno ću i sama isprobati

    OdgovoriIzbriši
  10. WOW, ovo je super! Iskreno sumnjam da bi mi uspjelo, ali pokušati ću za Uskrs ako ulovim vremena! Predobro izgledaju! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala na pohvalama, savijet: malo vježbati u plastelinu ili zamijesiti malo tijesta neovisno o punjenju (staviti recimo zgužvani papirić), i raditi to s djecom već sada da se do Uskrsa navježba. Veselje!

    OdgovoriIzbriši
  12. Kako su dobri, predobra ideja i izvedba. Baš sam oduševljena ovim. :)
    Hvala i na videu. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Bas sam se odusevila zekama, svaka cast! Jos vise me je odusevilo to sto je jedna baka tako kreativna! :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Svaka cast, ovi zekanici su me oborili s nogu, ideja je preslatka bas za nastupajuce uskrsnje praznike...a puno hvala i na videu koji ceo postupak cini tako laganim!;))) fotke su odlicne!;)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Heh :) Meni je ovo fenomenalno! Ja sam istu tu emisiju gledala :) Svaka ti cast, isla si tezim putem. Ovo mozes probati i sa klasicnim testom za damplinge (od psenicnog brasna), mislim da ce super da ispadne. I ono sto ce sigurno olaksati sam proces kuvanja je da se spremi na pari. Nazalost, za to treba imati bamboo steamer, ali dok ga nisam nabavila kuvala sam serpa u serpu fazon i nije bilo uopste lose.

    OdgovoriIzbriši
  16. @ Marija, hvala na komentaru i savjetima, probat ću obavezno. Baš mi je drago da je netko gledao tu epizodu.

    OdgovoriIzbriši
  17. ja kasnim,ali stizem !!:) Odusevljena sam ,preslatki su ,..!!!bravo Dunja,Hvala Dunja !!:))

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails