srijeda, 3. ožujka 2010.

Omlet kuhani - light verzija

Danas imam potrebu pojesti nešto lagano, a da mi se oči napasu. Vjerojatno predproljetno vrijeme u mojem tijelu izazivaju neku rošadu, no moji ukućani ne mare za nikakve light, djetne i ne znam kakve verzije, No, mene to ne uzbuđuje. Napravila sam si ručkić po mom ćefu, a inače nešto sam slično vidjela na nekom stranom blogu, na žalost ne znam više na kojem i jako mi se svidjelo kako su jaja pripremljena i mene likovno očarala. Priča ide ovako: 2 jaja po osobi, sol, papar i koješta što dođe pod ruku. U ovom slučaju, sitno narezana paprika, neki sir, porilik, peršin, malo šunke. Sve se to izmješa i ulije u vrećicu (1). Zatim vrećicu zatvoriti i ostaviti dosta prostora jer se jaja napuhnu, objesiti na kuhaču i staviti u lonac s vodom (2).

Kuhati, ovisno o količini, 20 minuta, odnosno dok jaja nisu više tekuća. Ja sam stavila 3 jaja i nekih 4-5 bjelanjaka (ostali od nečeg), zato je struktura tako šupljikava na fotografiji. Kad je kuhano, skine se vrećica, reže na fete, ja još malo polijem dobrim maslinovim uljem. Naravno da to sve može biti u jednoj jačoj verziji sa recimo ljutim kobasama i manje povrća. A ja jedva čekam šparoge, sanjam ih.
Provela pola noći na internetu i našla blog s originalnim receptom.

Broj komentara: 12:

  1. Mene si oduševila i idejom da se tako lagani omlet kuha na pari, a i čarobno lijepim fotografijama.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam oduševljena, nisam mogla ni sanjati da se jaja mogu na ovakav način pripremiti! Sve savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  3. I ovo ti je skroz otkačen recept, odlično!!! Pa otkud vadiš te recepte? :)) I da, tvoje fotografije imaju osobni pečat!

    OdgovoriIzbriši
  4. recept nadasve originalan,a fotke tako kreativne!

    OdgovoriIzbriši
  5. @ drago mi je da vam se sviđa nešto novo, makar to nije moj izum, kao što sam rekla našla sam to na nekom stranom blogu, ali nisam na žalost zapisala pa mi se izgubio. Možda ga nađem pa ću stavit adresu bloga.
    A što se tiče fotografije, imam neko malo iskustvo u fotografiranju keramike, kad sam si morala radit sama katakoge i sl. Volim po malo tamnu fotografiju sa jakim kontrastima i malo pretjerano izoštrenu. Fotografiram na prozorskoj dasci!!! ali je okrenut na sjeveroistok, pa mi baš odgovara bočno svjetlo. Ne bi trebalo baš tako raditi, ali mi je to još pod kožom. Valjda ću jednom u sebi otkriti i mekšu fotku.

    OdgovoriIzbriši
  6. Fenomenalno, jako mi se svidja ovaj recept :))

    OdgovoriIzbriši
  7. vau kakva ideja.. sjajno ...

    ps
    i ja sanjam šparoge, ali one prave divlje :))) jedva čekam

    OdgovoriIzbriši
  8. Hej,
    evo upravo sam naišla na ovaj recept preko Tadejinog bloga.
    Kao što sam i njoj napisala, nisam veliki ljubitelj jaja ali me ovakav način pripreme baš zaintrigirao. Super ideja. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Joj Andrea, kako se nisam toga sjetila, pročitala sa sa Tadejinih komentara, vrečica za pečenje. Super ideja.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kao i tvoji ukućani, ja sam od onih koji se, blago rečeno, ne obaziru na zdravu (a ni dijetnu) prehranu (na svoju štetu, ali...). Vidjela sam takav recept negdje i čak sam ga išla isprobati, dok su ljudi oko mene gledali što ja to kuham u vrećici (valjda su mislili: neki vještičji napitak). Budući da nisam ljubitelj jaja (u njihovoj "goloj", "jajastoj" varijanti), mene to nije oduševilo; imala sam u planu probati uvesti neke izmjene u recept, ali zbog moje nezainteresiranosti, ideja otišla u zaborav...
    Ova tvoja varijanta odlično izgleda, i baš bih ju probala.

    OdgovoriIzbriši
  11. Totalno blesava ideja a tekstura na prvoj slici je posebno interesantna!

    OdgovoriIzbriši
  12. @ mamajac, da to je i meni interesantno, izgleda kao površina smrčka, a to je zbog nešto više bjelanjaka i vode od povrća, koja zbog zatvorene vrećice ne može ispariti nego kljuća unutar nje.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails