nedjelja, 2. lipnja 2013.

Heljda














Evo, nakon duljeg vremena mali zaokret u mojem blogiranju. Kako sam u konstantnoj  nestašici vremena, a i u ovom trenutku imam potrebu izraziti se na malo dugačiji način, od ovog posta kreću promjene. Izostavit ću suvišnog teksta, recepti će biti više nego do sada neobični, gramaža će biti svedena na minimum potrebnoga, drugim riječima, ovo će biti blog ludih ideja s po malo neobičnim sastojcima. Koji put ću se vratiti nečem klasičnom, a možda i neću, tko zna. Ostavljam si "vrata otvorena" za nove ideje i inspiracije, a i fotografije će doživjeti neku vrstu "osiromašenja", one će biti isključivo u službi slikovnog pojašnjenja recepta i bez ikakvih ukrasa. Od pribora ostavila sam si dva velika arka paus papira, jedan kao podloga, a drugi okomito prema svjetlu i komad stakla za hranu. I to je to. Znam da će mnogi biti razočarani, no moram si dozvoliti ovaj flert sa askezom, a flert ko flert, jedno vrijeme ide, pa stane... no vidjet ćemo.

Heljda, hajdina... soba rezanci
Kod nas nema za kupiti mješavinu brašna za soba rezance, ali se može doskočiti s onim što nam je na raspolganju. Dvije šalice heljdinog brašna*, šalica bijelog pšeničnog, 2 jaja i malo vode. Zamjesiti čvrsto tijesto, ostaviti da odstoji valjati i rezati. Potrebno je kuhati ih i do 10 minuta, a začiniti ih po volji ili trenutnoj inspiraciji.
*dobro je u mlincu za kavu domljeti ga ako je grubo ili čak prosijati

Broj komentara: 11:

  1. samo naprijed,meni se ovo baš dopada, jako lijepo i interesantno
    heljdu volim

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjajno, naprijed u nova osvajanja!
    Do sada sam heljdu iskljucivo koristila u kruhu; ne vidim razlog zasto se ne bi mogli napraviti i domaci rezanci od heljde. Hvala na receptu i ideji!

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno. I novi izgled bloga i recepti kao sto prilici umjetnici .

    OdgovoriIzbriši
  4. I do sada su tvoji recepti bili iskorak u nešto novo, a sada će sigurno biti još maštoviti i neuobičajeni. Jedva čekam!

    OdgovoriIzbriši
  5. izuzetno i zanimljivo...heljdu još nisam probala ali, izgleda da ne znam šta propuštam...

    OdgovoriIzbriši
  6. slobodno flertuj,
    volim tvoje igranje u kuhinji, od tebe niš manje ni ne očekujem

    OdgovoriIzbriši
  7. Radujem se uvek tvojim postovima, tako da samo naaaapred!:))) Heljdu ne koristim tako cesto u kuhinji, tako su novi receptici uvek dobrodosli.:)) Lep pozdrav ti leti...

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Dunja, drago mi je da si stigla ponovno na blog i da si nam se vratila sa ovim novostima. Sviđa mi se ova promjena i ovaj novi koncept, baš je dobro i jako kreativno i veselim se novim neobičnim receptima. Prezentacija je odlična, ove slike heljde su super , a rezanci jako zanimljivi !

    OdgovoriIzbriši
  9. Dunja, samo napred... ja sam oduvek najvipe volela tvoje eksperimente i skroz poseban stil fotki... Od tebe sam mnogo, mnogo toga naučila... :)

    OdgovoriIzbriši
  10. In this manner my pal Wesley Virgin's biography starts with this SHOCKING AND CONTROVERSIAL video.

    Wesley was in the army-and shortly after leaving-he revealed hidden, "SELF MIND CONTROL" tactics that the government and others used to get whatever they want.

    These are the same secrets lots of famous people (notably those who "come out of nothing") and elite business people used to become wealthy and famous.

    You've heard that you only use 10% of your brain.

    That's really because most of your brainpower is UNCONSCIOUS.

    Maybe that expression has even taken place INSIDE your own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind 7 years ago, while driving a non-registered, garbage bucket of a car without a license and on his banking card.

    "I'm absolutely fed up with going through life check to check! Why can't I become successful?"

    You took part in those types of questions, ain't it so?

    Your own success story is waiting to be written. Go and take a leap of faith in YOURSELF.

    Learn How To Become A MILLIONAIRE Fast

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails