nedjelja, 27. lipnja 2010.

Pohani sir


Imala sam na domjenku prijateljicu koja ima poseban režim ishrane, ne jede meso, jede ribu, ne jede kolače, jede sireve... pa da, napravit ću nam pohane plemenite sireve, kozji Caprilo i Camembert, raznovrsne salate i sve ćemo to zaliti sa buteljom nekog finog vina.


Sav sir narezati na prikladne komade, Caprilo na dva dijela po širini, a Camembert na prutiće.
Smjesa za pohanje klasična, umućena jaja (bez mlijeka) i krušne mrvice, s tim da sir ide prvo u jaja pa mrvice, opet u jaja i mrvice i odlagati ih na podložak i staviti na pola sata u frižider. Prije pohanja mora se sir dobro ohladiti da se ne potakne prekomjerno topljenje. U jaja se mogu staviti začini kao papar, češnjak, crvena paprika, no ja nisam stavila ništa, iz poštovanja prema plemenitim sirevima.


Služiti odmah još vruće, makar je meni odličan i hladan, bez kruha, kruh je na sirevima.
Odlučile smo se za Sivi pinot, berba 2007.




Broj komentara: 12:

  1. Baš ste se lijepo počastile... Odlična ideja uz izvrstan izbor sireva!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme, draga Dunja - ovo je divno! Ja ovo inače izbjegavam, ali priznajem da izgleda vrhunski. Izbor sireva je izvrstan.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo obozavam a i fotkice su mi skroz naskroz predivne!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve jako fino izgleda i verujem da ste uzivali u lepom drustvu i ovim ukusnim zalogajcicima.;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovčje sireve nikako ne volim, ali pohani sir da. Reci mi kakav je to režim prehrane koji dozvoljava vino? Super, možeš poslije pjevati "Bolje biti pijan, nego sit!". No, frendica je sigurno bila sita, možda i napita, ali to je i cilj takvih druženja, zar ne?

    OdgovoriIzbriši
  6. @ Snježa hvala, pa da, i počastile, ali i napričale
    @ Selma hvala, i ja ih isto ne jedem često, svako toliko za posebne prilike i to za one koji to zaista vole i znaju cijeniti.
    @ maslinka hvala, trudim se oko fotkica ali još nisam postigla onaj stupanj, koji bi hrani dao svo poštovanje, a nas potakao u kušanju recepata.
    @ mignonne hvala, ni jedna hrana nije tako dobra, kao kad se podijeli za stolom s dragim prijateljima.
    @ Katarzis, ovaj Caprilo ti je kozji sir i ima još in tenzivniji "miris" od ovčjeg i očeš nečeš uz njega moraš pit vino. Ne može ga se baš onako najest, zasitan je i sa dubokom notom okusa Kakav je to režim prehrane moje prijateljice, baš nikakav koji bi trebalo pohvaliti, onako, sama si ga je smislila po svojim afinitetima, a da li je bila malo napita, nije samo ona i ja sam, ali takvo druženje se razvuče na nekoliko sati, pa sve dođe na svoje.

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš sam htjela (a nikada dosada nisam) probati pohani sir. Ovaj izgleda zanosno. Ja izbjegavam raditi pohano, ne zbog kalorija već zbog kompliciranosti. Trenutno tražim jednostavne (all in one) kreacije :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam sireve i još nisam upoznala jelo od sira koje ne bi voljela. Iako izbjegavam pohanje ovome bi jako teško odoljela. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlični pohani sirevi ! Pravi izbor za domjenak, uz buteljicu vina i u dobrom društvu, može biti samo dobro ! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Mmmm jako fino mi se ovo čini, i baš onako lagano nije za prejedati se.Ja volim sir,a bome ni vino nije na odmet, ovo je stvarno super ideja za okupljanja s prijateljicama.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails