ponedjeljak, 24. svibnja 2010.

Tadeja u mojoj kuhinji

Slobodna sam pridružiti ovomjesečnoj se igri FBI Rukavice, koju je osmislila mamjac, a istražujemo In T & T kitchen.


Naravno da nam svima Tadejin blog razigra maštu i otvori vrata bezgraničnoj inspiraciji, a meni osobito, jer volim njene boje i hrabrost u odabiru istog. Ja sam prije nego je izabran njen blog za igru, neke delicije već isprobala, ali ih nisam fotografirala. No da krenem od početka. Već odavno mi je zapeo za oko blog u kojem je osobit glumac limun, i to pohani. To sam odmah napravila i sa skepsom ponudila svojima. Veliko iznenađenje! Činilo mi se da će frkati nosevima, međutim oduševljenje je bilo golemo. Recimo, ne zamjenjiv nam je kao dodatak masnijoj ribi kao što je svježi kuhan losos ili čak pečenim lignjama. No meni je baš super legao kao snekić uz mladi luk, papriku, grančice celera i majonezu, a i kao što sama Tadeja predlaže, uz mozzarelu. Recept ne bi prepisivala, kliknuti za detalje ovdje, a za fotografije, komentare i opaske sam se pobrinula.




Sad su naredu trešnje. Meni je to najdraže voće, čak draže od jagoda, i samo drvo mi je prekrasno, pa list, i kad vidim granu koja se svija pod obiljem plodova... naravno da volim i sve kolače gdje su trešnje u glavnoj ulozi, štrudle, pite, kompoti, a kod Tadeje zdjelice s trešnjama! Prvo sam zanemarila taj recept, a onda sam se vračala i vračala. Ometala me činjenica tih malih vatrostalnih zdjelica. Kao prvo, ja ih nemam, a i da ih nabavim, ovi moji ruralni ukućani bi me samo pogledali kad bi im stavila neku zdjelicu, nešto ograničeno.
Zato sam se odlučila napraviti jednu veliku zdjelurinu, pa neka narod grabi velikom žlicom.
Tako se taj Tadejin recept kod mojih zove trešnje iz zdjelurine. Napravila sam ga već dva puta iz ovogodišnjih trešanja. To je jedan prefini pjenasti nabujak, moglo bi se reći nježan sa mirisom cimeta i vanilije. Nisam ništa mjenjala u receptu, čak ni količine, samo sam trešnje koje su na površini ipak pet minuta stavila u pećnicu. Malo su izgubile na dekorativnosti, peteljka se posušila, ali kad je u pitanju zalogaj nekako mi se čini da bi trebale biti u skladu sa onim koje su na dnu uz tijesto. Jako je fin i hladan iz frižidera, a i topao s kuglom sladoleda.








Recept potražiti ovdje.




Broj komentara: 6:

  1. Dunja, prekrasne su ti slike, a oba recepta sam i sam aprobala i zaista su mi odlični.
    Limun sam sama pojela, a košarice sa trešnjama su nestale još dok su bile tople.

    OdgovoriIzbriši
  2. Savrsene su vam fotkice,kao i uvek imaju neki svoj lični pečat.Ja neznam koliko ću sada uspeti da isprobam recepata,ali verujem da ću ih i sledeći mesec raditi jer mi je mesec dana malo,tj kratka sam sa vremenom,a htela bih svasta isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo me konačno k tebi!
    Oduševljena sam fotografijama i počašćena vašim zadovoljstvom mojim receptima.
    I limunima, ali posebno trešnjama u zdjelurini :)
    Dok je limun posuđena ideja, recept za trešnje je baš moja kreacija.
    Ljubi mi svoju malu ljepoticu i veliko hvala na povjerenju! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan izbor i odlična izvedba !
    jako lijepe slike, posebno mi se sviđa "košara" sa trešnjama, prekrasno to sve izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj, sve mi je prekrasno a o slikama već me sram govoriti koliko sam puta ponovila: boežanstvene su! Oduševljena sam!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasne fotke a i izbor recepata. Sada s guštom čitam o pohanom limunu...

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails