ponedjeljak, 10. svibnja 2010.

Ledene kocke od Snježe


Jučer sam radila "Zdravkine ledene kocke" od Snježe sa njenog bloga "Vrtaljica". U stvari radila sam ga dva puta. Prvi put su mi pojeli prije nego su postale ledene kocke, a oni pojeli tople kocke, a ja nisam ni stigla uzeti aparat u ruke. Onda sam radila ponovo i u plićem i većem plehu da dobijem niže slojeve. Zamislila sam si ovakve kolačiće.








Za recept ići na prelijepi blog Vrtaljica, Zdravkine ledene kocke. Hvala Snježa.



Broj komentara: 15:

  1. Dobra ideja sa cilindrima i jagodama (a sta je bilo sa ostacima)!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. @ melrose, a zna se, stajali su mi iza leđa i utrkivali se ko će prije zgrabit!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako si to predivno napravila. Odličan kolač uz tvoju intervenciju na izgledu postao je veličanstveno dobar.

    OdgovoriIzbriši
  4. Što ti je reći umjetnička duša: od jednostavnog kalača ispala fantazija:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ledene "kocke" u tvojoj izvedbi savršeno izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  6. @ drago mi je da vam se svima sviđa, a ova zajednica blogova je između ostalog i zato dragocijena, jer je to simbioza ideja i realizacije. Uzalud mi ideja, kad se ne bi netko našao u pravom trenutku s pravim receptom. Samo sa svojom idejom ne bi daleko došla. Zato svima hvala.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je stvarno beskrajno ljupko! Odlična ideja da im staviš te jagode šeširiće! :D

    OdgovoriIzbriši
  8. @ Tadeja, volim jagode, zapravo taj njihov erotičan izgled, ta boja ni crvena ni pink, a ovo njihovo prirodno sjajilo, a na vrhu zelena stapkica. Ma divne su mi, a za pojest, tako, tako, nema više onih makedonskih kao nekad, doneo si kući škanicl već natopljen od jagoda i cijela je kuća mirišala, a prstići bi bili ofarbani od njihovog crvenila. E, tih bi se najela.

    OdgovoriIzbriši
  9. Divno ! Kolač je sam po sebi odličan, a uz tvoju maštovitu izvedbu, dodatak jagodica, ispao je zbilja fantazija ! Prekrasne su i slike, odlično !!

    OdgovoriIzbriši
  10. Kasu šarmantni, jako si ih lijepo složila.
    Čime si ih rezala ili slagala u ovaj oblik?

    OdgovoriIzbriši
  11. Zaista ostavlja bez reči,tvoja izvedba...Ja sam isto bacila oko na taj kolač,inače mi se kora mnogo dopada ,daje se utisak da je bas meka,s obzirom da kod takvih kolača uvek bude tvrdja...barem meni...:)

    OdgovoriIzbriši
  12. @ Åndrea, imam jedan dobar i oštar rezač tijesta za male božićne kolačiće pa sam prvo odrezala dva gornja sloja (žutu i smeđu kremu) odjednom i stavila na stranu, pa onda bijelu bazu na koju sam kapnula malo čokoladne glazure da se sve sljepi.

    OdgovoriIzbriši
  13. @Vera, da imaš pravo, to je tvrđe tijesto, no treba ipak malo više namočiti, nedostaje sočnosti u bijeloj bazi. Ali opet, ne bi kolačići tako stajali i ne bi se dalo tako odrezati da je tijesto jako mekano.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails