ponedjeljak, 19. travnja 2010.

Sjaj u travi, trava u fišeku i sex na prozoru


Naslov je malo čudan sigurno vam nije jasno kakve ima veze jedno s drugim i trećim. E pa ima. Evo redom. Prošli vikend bio je u raskošnoj prirodi, društvance, roštilj, dobro raspoloženje...
A nakon kojekakve mesine dobro dođe lagana večera, pa moji uvijek nalože; "daj ono znaš, sjaj u travi". Ta lagana večera zove se po onom znamenitom filmu "Splendor In The Grass". Neki stariji sjećaju se tog srcedrapateljnog filma, a večina vas se nije ni rodila kad se davao u kinima, a ja sam ga uvijek navodila kao moj omiljeni, a naravno ukučani su sipali šale na moj račun, kao kakav ti je to film, kakva trava, kakav sjaj. I unatoč trudu da im objasnim da je to film inspiriran poezijom, nisam ih nikako oduševila. I kad je trebalo salatu nekako posebno aranžirati, "zamotati", nastalo je ime zapakirane trave - salate. A kako ju motam i u što, u tanko tijesto ispečenom u aparatiću za vafl. Prvo da riješimo film, ako nekog interesira može škicnuti, ako ne može i preskočiti.



Za taj film i tu ljubavnu pjesmu zaslužan je Englez, pjesnik William Wordsworth (1770-1850)


Da se mi vratimo na fišeke iz vafl aparata.

Za recept klikuti ovdje. Može ih se puniti koječime, u ovom slučaju obična salatica sa dodatkom mrkve, mladog luka, mini rajčica, klica od soje i malo pršuta.






Naravno da zgodno dođe grickati te krekere u stvari, više nego vafle, obično ispruženo ispečene.



I na kraju, kakav bi to bio film, pjesma ili priča bez sexa. Pa evo i toga, ljubavni zagrljaj u ranu zoru na prozoru moje vikendice. Oni u zagrljaju očekuju izlazak sunca.





Broj komentara: 14:

  1. Fišeci su mi krasni, samo moja "pegla" za vafle je u obliku pet srca poslaganih u krug.
    Ja mislim da nama nikog da taj film nije gledao bez obzira da li mu je 60 ili 25 godina. Ja sam ga gledala najmanje tri puta i opet bi mogla i opet ne bi mogla a da me ne rasplače.
    Sex na prozoru mi je cool.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam fan filma. Samo mala ispravka: Wordsworth je Englez.

    OdgovoriIzbriši
  3. @ da Selma, gledali smo taj film i rastužio nas je. No iz današnje perspektive, mladi danas rijetko daju sebe do kraja u vezu, vjerojatno u strahu da ne dožive lom ljubavne iluzije.
    @ hvala, hvala maxivida, i mislila sam si u jednom momentu, ali nisam provjerila.

    OdgovoriIzbriši
  4. @ Selma, zaboravila sam dati osvrt na tvoj komentar o "pegli", ma naravno, i moja je ista takva, nekad nije ni bilo drugačijih za kupiti, mislim da je moja DDR, samo što ja zanemarim srca, samo stavim krug u sredinu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Fišeci su zaista,ali zaista toliko pedantno uradjeni.Gledala sam film,vise puta,neću reći da mi je jedan od omiljenih,ali jeste film koji je kvalitetan...i rado ga pogledam!

    OdgovoriIzbriši
  6. Strašno volim ovu mladu Natalie, bila je zbilja prekrasna. Filma se sjećam, nije da bih ga baš često gledala (moj kitch film je "Prohujalo s vihorom"!), ali zgodna mi je ondašnja moda.
    Fišeci su divni, ali prije bih odabrala seks na panoramskom prozoru New Yorka uz pjevnje Barry White-a. A poslije može i trava u fišecima. I naravno, sve uvijek, ovako ili onako, završi suzama.

    OdgovoriIzbriši
  7. @ a, i ja bi malo na prozoru New Yorka uz pjevanje ili bez, a što se tiče suza... bolje da je bilo nešto pa makar i sa suzama, nego ništa, jel tak. To shvatiš kad imaš 63 godine kao ja sada. Uh kako su mi slatka sjećanja "onoga sa suzama", bila bi duhovno jako siromašna da nije bilo ničeg.

    OdgovoriIzbriši
  8. hehe, odličan post :D ni ja se ne bih bunila na malo sjajan u travi upakiranog u vafle :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Fišeci su prekrasni. Film bih rado ponovno gledala ali ova posljednja sličica... ova srdašca...kao najljepši začin ovoga posta.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ha, moram prijaviti da je ovaj tvoj "sex" u naslovu bio inkriminirajuća riječ i danas nisam mogla da otvorim ovaj post sa posla :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. @ Ha, ha, vidiš šta sex čini! Ne nije to, ispravljala sam gramatičke i ine greške, i onda se i meni nešto zablokiralo, cijeji centar ostao bez struje i nisam mogla van iz "uredi postove" čak i sa laptopa.

    OdgovoriIzbriši
  12. O da, prekrasan film za koje današnje generacije nemaju strpljenja ni sluha. Doista prelijepa Natalie.
    Izgleda da jedino ja nemam taj aparat za vafle i uvijek se čudim kad nešto takvo objavite :) Ali izgleda doista bajno i živopisno taj sjaj u vaflu! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Aha, opet stari sistem,probat ću, možda mi uspije. Na sva ova čuda samo napomena da je tvoja oblast sekslologije (u najširem smislu te riječi) postala još suptilnija i direktno se naslanja na globalne tendencije koje potiču ovu našu civilizaciju, i to ne samo uz Dan planeta Zemlje,na svjesnije otkrivanje Božje kreacije u našem prekrasnom vrtu. O, kako nam nedostaje paradigma na svijet sv. Franje asiškog, u kojoj se slobodno i lepršavo ogleda život u njegovoj ogoljenoj punini gdje caruje ljubav kao počelo svakog stvaranja... i tako dalje. Čestitam!!! Branka

    OdgovoriIzbriši
  14. Mene svaki put oduseve fotkice na tvom blogu, ovi fiseci izgledaju sjajno...a i ceo post mi je jako simpatican i originalan!;)))

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails