nedjelja, 11. travnja 2010.

Mikado kocke



Danas ujutro žurila sam napraviti neki fini kolač za ponjeti u posjetu, onako, nešto klasično, fino i da me estetski zadovolji. Ugledala sam na blogu La cuisine creative, Prolećna torta od blogerice Mignonne, i na kojem će te naći recept za ove minjone.
Nemam vremena ići u kupovinu po neke sastojke, i jedino znam da moram napraviti s onim što imam kod kuće. Ja svega uvijek imam dosta, no po sadržaju vidim da treba oraha, no ja imam bademe. Kako odnosim kolač i goste, naglašavam kolač, a ne tortu, jasno mi je da ću recept "raširiti" na plitki pleh da dobijem kocke ili minjone.
Sama je Mignonne to predložila i u Culinarici i pokazala, pa mi je bilo lakše što "prevrćem" nečiji recept. Odmah da kažem, recept je savršeno objašnjen. Radila sam tri kore iz zadanog materjala i uzela veliki pleh od 30 x 40 cm. Filu sasvim po receptu, jedino sam zamjenila orahe sa bademima, oljuštenim, za kore.


Kockice su izvanrednog okusa, nekako starinske i klasične, s duhom prošlih vremena. Kako u filu ide kava, odlično legne kolačić uz posljepodnevnu kavicu.


4 komentara:

  1. Draga moja, odusevila si me...i postom i izborom kolacica, sad sam odmah porasla 10-tak cm!;))) Jako si ih fino napravila i verujem da su sa bedemima bili posebno ukusni...tvoje fotkice mi vec standardno privuku paznju, uvek su nekako posebne i tople!;))) Punooo lepih pozdrava saljem...

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgledaju prekrasno. Zaista kolač koji se može ponijeti u goste, lijep, fin po sastojcima i sasvim prikladan kao kolač uz kafu.
    Ja volim orahe zamijeniti bademima ili lješnjacima i čak mi dobije i bolji okus.

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja bih takav kolač voljela ponijeti nekamo; čini mi se prikladan za tako nešto. Ali kad radim takve kolače koje treba nekamo nosati, prvo moram čekati da mama da svoj blagoslov; a ona ima teoriju da ti kolači za nosanje u posjet moraju biti super čvrsti, tvrdi, suhi... - a ja ne volim jesti takve suhonjavo-čvrste kolače, pa ih ne volim ni raditi.
    Jednom sam na svoju ruku napravila nešto što nije bilo super čvrsto i suho, i ja sam bila zadovoljna kolačem i on se odlično ponašao prilikom transporta; mama nije prigovarala, pa sam mislila da je kolač dobio blagoslov. Za neki od idućih posjeta predložila sam da opet napravim takav kolač, ali moja mama je kategorički odbila, rekla je da se sjeća toga i da je to nije divoljno čvrsto/suho za nosanje u posjet.
    Ovakav kolač moja mama definitivno ne bi odobrila za nosanje u posjet, ali meni se baš sviđa za takve prilike.

    OdgovoriIzbriši
  4. Divni su, izgledaju nevjerojatno sočno i ukusno. Meni bi ovo bilo žao poklonit nekome. :) Neumjerena sam kad su kolači u pitanju i sve bi sebi ostavila :)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails