srijeda, 7. travnja 2010.

Losos


Mrkvice za večeru...


ali od krumpirovog tijesta punjenog sa lososom, svježim naravno.


Krumpirovo tijesto obično, kao za njoke.


Odrezati trokut tijesta, u njega položiti odrezan komad ribe, formirati oblik mrkvice i peći u dubokom ulju.


Služiti toplo uz neki prikladan umak za ribe.



Broj komentara: 14:

  1. Što bi rekao moj sin: bolesno su dobre:))::

    OdgovoriIzbriši
  2. Originalna ideja! Krasno izgledaju i mora da je mrak kombinacija. Jedino izbjegavam sve što se mora peći u puno ulja, nikada nisam imala ni fritezu. Možda je moguće i u pećnici?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je tako slatko. Blago tvojoj unučici, ne samo da baka dobro kuha, već hranu priprema tako dopadljivo i predivno. Ideja mi je odlična, a losos mi je najukusnija riba.

    OdgovoriIzbriši
  4. odlična ideja, a ima mogućnost i drugih nadjeva, morat ću ih i ja napraviti

    OdgovoriIzbriši
  5. Da li se može napraviti u pećnici, pa vjerojatno može, nisam probala, to je malo škakljivo, prženo tijesto, masna riba... to vole kod mene mladi, kad dođu navečer umorni i gladni, ništa im ne smeta. Ja moram priznati losos najviše volim na teflon tavi, pa uz neki kiselkasti umak na bazi voća i vina, nešto poput Selminog posta o naranđi, gdje spominje Losos u umaku od naranđe. To je nutricionistički puno ispravnije, a meni i ukusnije. Ove moje mrkvice su više štos i za razveseliti oko i srce.
    A što se tiće raznih punjenja, radila sam to isto sa ribama koje se lako filetiraju i riješavaju se kosti. Moj favorit je punjenje sa sirevima.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako ovo fenomenalno izgleda. Tako lijepo osmišljeno i složeno. Svaka čast na ideji i prezentaciji. :)
    Inače obožavam losos i krumpirovo tijesto. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. wow! ovo je stvarno fenomenalna idej! lososa obožavam i mislim da bi se ovo moglo uskoro naći na našim tanjurima. svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši
  8. DUNJA!!! :) Ovo tako DOBRO izgleda! Fenomenalna ideja, fotografije savršene! Ja nisam ljubitelj krumpirovog tijesta kao kroketa. Svakai put se napalim na njih kad ih vidim i budem razočarana, Ili nisam naišla na neke koji su stvarno ukusni ili to meni jednostavno nije dobro. Moram jednom pokušati napraviti sama, da konačno shvatim u čemu je tajna. Krumpirovo tijesto kao knedle ili njoke obožavam, krokete ne, ali ovo bih napravila s lososom ili nečim drugim, ako ništa drugo zbog vizualnog dojma, jer je stvarno izvanredna ideja. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. @ Tadeja, imaš pravo, prženo krumpirovo tijesto je uvijek malo problematično, ni ja nisam baš previše oduševljena, a to pripisujem samom krumpirovom tijestu, koje se radi sa dosta brašna i jaja, a prženje kroketa traje relativno kratko. Što će reći, kako got izgledalo, mislim da je uvijek termički nedovoljno obrađeno, i naši želučeki se bune. Kako sam gore navela, to je više štos i uz još ponešto, lijepo izgleda pri serviranju.
    Inače, meni je losos zakon, na teflonskoj tavi ili na grilu.

    OdgovoriIzbriši
  10. @ Dimitrana, pozdravljam i ja tebe, velika majstorice!

    OdgovoriIzbriši
  11. Stvarno neobicno, a izgleda odlicno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdgovoriIzbriši
  13. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails