Imala sam na domjenku prijateljicu koja ima poseban režim ishrane, ne jede meso, jede ribu, ne jede kolače, jede sireve... pa da, napravit ću nam pohane plemenite sireve, kozji Caprilo i Camembert, raznovrsne salate i sve ćemo to zaliti sa buteljom nekog finog vina.
Smjesa za pohanje klasična, umućena jaja (bez mlijeka) i krušne mrvice, s tim da sir ide prvo u jaja pa mrvice, opet u jaja i mrvice i odlagati ih na podložak i staviti na pola sata u frižider. Prije pohanja mora se sir dobro ohladiti da se ne potakne prekomjerno topljenje. U jaja se mogu staviti začini kao papar, češnjak, crvena paprika, no ja nisam stavila ništa, iz poštovanja prema plemenitim sirevima.
Služiti odmah još vruće, makar je meni odličan i hladan, bez kruha, kruh je na sirevima.
Odlučile smo se za Sivi pinot, berba 2007.