Ovdije su dva recepta od pečenih i punjenih paprika. Prvi je posebno omiljen kod nas i cijelo ljeto se radi i nikom ne dojadi. To je u stvari predjelo, a sastoji se od osim pečenih paprika i s nekoliko vrsta sira.
Paprike stavim peći i pazim da se ne prepeku previše. Kad su pečene odložim ih na kratko u neku prikladnu posudu s poklopcem da se malo opuste. Zatim im dok su još tople odrežem gornji dio da dobijem "lađicu", očistim od sjemenki, skinem kožicu koliko najviše mogu. Ostavim peteljku i dobro ocijedim, te ih punim sa sirevima po želji, obično stavim neki plavi, pa topljiviji, mozzarelu i slično. Stavim ih na pleh i natrag u pećnicu da se sir rastopi.
E sad onaj ljubavni trio. Paprika se obradi kao i za prvi recept samo bez sira, i ostavi na čekanje. Za četiri punjene paprike prodinstam na jednom luku 300 g mljevene teletine. U drugoj posudi prodinstam na kockice izrezana dva manja patliđana. I meso i patliđani moraju biti do kraja gotovi. U međuvremenu skuham (bez dodavanja tekućine) i protisnem 1 kg paradajza. Protisnutu gustu masu izlijem u vatrostalnu posudu, i u nju poslažem paprike koje sam napunila sa mesom i patliđanima. Sve pokrijem aluminijskom folijom i stavim u pećnicu na pol sata.
Prije posluživanja preliti punjene paprike umakom u kojem su se pekle.
Izgleda fantasticno a islike su savrsene
OdgovoriIzbrišiUh sto mi se svidja, narocito ovaj trio sa teletinom!
OdgovoriIzbrišikojE fino predjelo, ja bi se odlučila za ovu verziju pečenih paprika sa sirom..iako vjerujem da je i ova druga jako fina.. ;)
OdgovoriIzbrišiOvaj trio je božanstven,divan spoj okusa i mirisa.
OdgovoriIzbrišiJako volim pečene, marinirane paprike iako ih nikada ne radim - previše vremena i struje, a ne čepi mi se ni kod grila. Svejedno, kada bih imala koga da to radi umjesto mene, uvijek bi mi bile na jelovniku. Ovi tvoji prijedlozi su odlični i znam da je ovo jako, jako fino.
OdgovoriIzbrišiKaka trio Dunja! Ja moju papriku volim sa svim sirevima. Nekad je napunim onako svežu belim svežim sirom pa grickam uz jogurt. Ovakve lađice još nisam pravila. Obično ih punim cele a ovako su baš zgodne.
OdgovoriIzbriši@ hvala svima, drago mi je da vam se sviđa
OdgovoriIzbriši@ Katarzis, imaš pravo što se tiče pečenja paprika, to oduzima dosta vremena - ono mi se sviđa "čepit kod grila", no ja sam sišla korak niže u tehnologiji, ne više, nego niže. Zapravo sam se vratila u srednji vijek, puno toga napravim u krušnoj peći, tako i pečem paprike, ne moraju se ni okretat, pobacam ih unutra i nakon 10 minuta izvadim, a što je najbolje ne moram ništa prati nema ni rešetki, ni tepsija, ni ništa, sve što iscuri i izgori.
Nema tu ni ventilatora, ni struje, ni servisa, do duše treba drva, 100 E metar ispiljenih, trebam za godinu dana za kuhanje 2 metra.
Super trio...
OdgovoriIzbrišiFantastični trio!
OdgovoriIzbrišiSvidjaju mi se oba receptica i super je sto ovde uvek dobijem inspiraciju za nesto novo...a vec se ponavljam za fotke, fantasticne su... i kad dodjem ovde na blog, odmah ogladnim!;)))
OdgovoriIzbrišiOdlični recepti i odlična izvedba ! A slikama sam kao i uvijek oduševljena !
OdgovoriIzbrišiNa pravi način si se pozdravila od omiljenih plodova ljeta , i sviđa mi se odabrani trio :)
@ Hvala drage moje, baš se radujem da vam se sviđa, a koliko sam shvatila poantu blogiranja, da se nadopunjujemo, međusobno inspiriramo, izmjenjujemo iskustva i obogaćujemo na radost svih. I je tako.
OdgovoriIzbrišija obožavam rog paprike i paradajze naravno, patliđane ne volim odivše ali u kombinacijama s paprikama i paradajzom su mi prihvatljivi
OdgovoriIzbrišiovaj prvi recept je odličan, ovaj drugi ću morati isprobati, ali vjerujem da je isto jako fino
Mmmm sve mi zvuči jako ukusno. Ne znam za koju bi se kombinaciju prije odlučila, možda ipak ove sa sirom. :)
OdgovoriIzbriši