ponedjeljak, 28. veljače 2011.

Dobar jutarnji kruh


Ja radim ovaj kruh još od prošle godine, odnosno sad ga uglavnom radi moja kćer, kaže da si ne može više zamisliti pojesti nešto ujutro prije posla, osim njega. Popije čaj s medom, dobar komad ovog "kolača" i mirna je cijelo dopodne.



Ovi su fotosi još od devetog mjeseca pa prilažem i adresu posta na kojem opisujem sve o njemu, a i više od toga. Meni su omiljene ostale stvarčice od tog "tijesta", naročito bućnica, a radila sam i kekse. Što se tiče kruha, ja ga ispečem malo jače, bolji mi je kad se sjemenke malo zapeku na stranicama kruha.



Broj komentara: 11:

  1. Ja sam kod tebe Dunja i uočila ovaj kruh, fenomenalno mi je izgledao i super si ga napravila. I meni se sviđa, osim kao što sam napisala što mi se kokos osjeti malo više nego što bi htjela. Ubuduće ću samo smanjiti kokos i imam idealan jutarnji zalogaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da predivno izgleda kruh koji je bar meni više kolač iako sjemenkice obožavam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Upravo tako, kao sto Dilajla kaze, mene ovaj kruh jako podseca na neki fini kolac i jos kad sam ga prvi put videla kod tebe na blogu sve se spremam da ga napravim, pa nikako da to uradim...nazalost, ovaj krug igrice propustam, ali cu nadoknaditi!;))) Prelepe fotke i novo zaglavlje bloga...puno pozdrava!;)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Slažem se,ukus je fenomenalan.Dunja sjajno si ga napravila!

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja sam ga prvi put vidjela kod tebe, Dunja! I od tada se spremam napravit ga. Zahvaljujući Kuvarijacijama i jesam ali u zadnji tren.
    Sjajno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Keksi od ovog "testa" mora da su bas ukusni, moracu da probam!

    OdgovoriIzbriši
  7. prekrasan je kruh, totalno zanimljiv

    OdgovoriIzbriši
  8. @ Hvala drage moje, ko je probo, probo, ko nije nek se usudi, ako baš nije kruh koji se očekuje, a ono je zdrav zalogaj.

    OdgovoriIzbriši
  9. Morat cu i ja isprobati ovaj kruh, pravim dosta slicnih stvari, izmedju ostalog i jedne krekere za koje se bas spremam staviti na blog. U ovom receptu me uvijek odbijao onaj dodatak psyllium praska jer ga nemam, a osim toga ne volim LCHF dijetu. Ipak sad kad vidim da je kod tebe toliko popularan, morat cu i ja napraviti ovaj kruh - mozda vec veceras!

    OdgovoriIzbriši
  10. @ Sweet, ma sama pomisao da gricnemo dnevno malu šaku nekih sjemenki, daje mi nadu da smo pojeli nešto cjelovito i ugodno tijelu, osim naravno onih koji zbog nečeg zdravstveno ne mogu. Ja ne volim nikakve dijete i nutricionističke smjerove. Ali se obradujem kad mi dođe pod ruku nešto takvo. Veselim se i tvojim krekerima.

    OdgovoriIzbriši
  11. hehehehe.. sad sam baš nabrijana na ovak kruh.. već treći put danas da ga srećem na blogovima.. :D
    I ja isto volim da mi se kora malo bolje zapeče.. onako, hrskave sjemenke.. postoji li štogod bolje?!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails