srijeda, 10. ožujka 2010.

Palenta iz papira


Zimurina je tek danas pokazala zube, ali to ne znači da nećemo nešto fino skuhati. Danas je moje omiljeno, palenta iz papira, u stvari to je složenac od palente sa sirevima.
Treba nam šalica palente koja se skuha po uputi s omota, ja stavim 4 šalice vode i jednu šalicu palente. Izliti vruću u neku prikladnu posudu i ohladiti. U međuvremenu pripremiti pleh za mafine i obložiti ih sa pergament papirom koje smo prije smočili i malo zgužvali pod hladnom vodom. Zatim, kad se palenta ohladila, rezati je na kriške i potom staviti na dno malo palente, malo sira, malo palente, pa sireva i na vrh palenta i kriška mozarele. Od sireva uzeti po želji, u mojem slučaju koristila sam gorgonzolu, ementaler, kozji i mozarelu.
Zapeći u pečnici na 15 minute na jačoj vatri, a zadnjih pet minuta pod grilom da se napravi korica. Služiti toplo uz neku salatu. Meni su dobri i hladni.
Dodatak: ne sjećam se kad je plac u Zagrebu bio potpuno prazan, samo jedan smrznuti striček s jajima, vjerojatno isto smrznutim!

Broj komentara: 9:

  1. Palentu jako volim ali je rijetko jedem jer je moj dragi ne podnosi. :)
    Ovo mi je odlična ideja i čak mi se čini da bi je mogla i njemu podvaliti. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo mi je divno, posluženo ovako u papiru.

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš dobro! Volim palentu, a naročito samo s malo prepečenog putra ili s jogurtom. Ovo je sigurno jako dobro i što se mene tiče - ne treba mi ručak. Jedino se moji dečki ne bi složili.
    Ja sam danas odustala od puta u Salzburg radi ovog snijega i baš mi je žao. No, što smo si napravili, to i imamo, i klimatski i u svakom drugom pogledu.

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo mi se jako svidja, probam sto prije jer obozavam palentu!

    OdgovoriIzbriši
  5. Palentu obozavam a ova izgleda tako dekorativno... ma prelepo...

    OdgovoriIzbriši
  6. ... i da dodam, taj pogled iz stana na Dolac, predivno je. Voljela bih imati sobu sa takvim pogledom.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo je prekrasno! Izvrsna ideja i izgleda savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  8. @ pogled je u redu, ali s pogledom ide i jutarnja buka. Po ljeti već čim svane jutro, kamioni, vika... no sve ima svoju cijenu, jel tak.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo ti fenomenalno izgleda. Vjerovala ili ne ja nisam voljela palentu do trudnoće, a rodila sam Bogu hvala u 31-oj :)
    Pogled ti je stvarno mrak!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails