Rezidencija "LaVerna" na Žumberku
Mjesto mira, tišine, prirode i gastronomije
SEBI I VAMA DRAGI PRIJATELJI
ŽELIM PUNO DRUŽENJA U MOJOJ REZIDENCIJI "LA VERNA"
UZ OVU TOPLU KRUŠNU PEĆ U NOVOJ 2010. GODINI
Ovo srdašce namjenjeno je kao jestiva čestitka, ali i u stvari kao nakit za jelku. No, mnogi me pitaju za recept. To je tijesto od paprenjaka:
300 gr oštrog brašna
2 žlice meda
100 gr margarina
60 gr šećera
i začini - cimet, klinčić, papar
Zamijesiti tijesto i ostaviti na hladno da odstoji. Izrezati šablonu srca vanjskog i unutarnjeg.
Valjkom razvući tijesto ne pre tanko, oko 5-6 milim. rezati srca i peći ih oko 10 minuta a obavezno u pleh staviti al. foliju prije srca. U kuhinjskom elekt. rezaču usitniti tvrde bombone (recimo 505 sa crtom) i kad su srca gotovo pečena, žličicom rasporediti krhotine bombona po unutarnjem srcu. Vratiti u pečnicu na kratko, tek toliko da se rastope i malo zapjene. Ne zaboraviti napraviti rupicu ako su srca namjenjena za objesiti na jelku.
Nema komentara:
Objavi komentar