subota, 8. rujna 2012.

Čips xxl od krompira


Kod mene se sastaje vikendom društva svih dobi, i staro i mlado, srednje, poslijepodne, navečer, često pivica i grickalice. Jednostavno, ali... zašto ne domaći čips. Barem znm kakav je, da je svježi, da nije negdje godinama stajao, da nije pre slan i da je svjež i ukusan. Pa evo domaći u king size verziji.




Prvo treba izabrati škrobasti krompir, dugoljasti i veći. Potrebno je imati dobar ribež čiji se nož može regulirati, trebaju nam vrlo tanke ploškice. Odrezati dva komada papira za pečenje, kistom sasvim malo premazati uljem, poslagati dobro krpom osušene ploške krompira u formi "riblje krljušti". Njega isto malo premazati uljem i posoliti. Prekriti drugim komadom papira i sve premjestiti u teflon tavu debljeg dna,  opteretiti nekim loncem i posudom u kojoj ima vode radi težine i sve staviti na srednju vatru. Ja to radim na plinu oko 3 - 4 minute sa svake strane. Kad se prva strana ispeče, maknuti lonac i pažljivo okrenuti drugu stranu skupa s papirima. Nisam probala, ali bi to vjerojatno dobro ispalo i u pećnici. Uspjeh dobro ispečenih king čipsova ovisi  o njegovoj kvaliteti i debljini .




Broj komentara: 9:

  1. Ajme koja ideja napraviti tako veliki čips. stvarno je king size!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična ideja za finu grickalicu, baš za društvo uz pivicu, i moram priznati da mi je ova kućna verzija puno prihvatljivija od standardnih čipseva. Super mi je i xxl izdanje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni najdraza grickalica...mnogo zdravije od kupljenih verzija!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super ideja za zdrav čips a na tvojim, slobodno mogu reći, umetničkim fotografijama sve izgleda jooooš lepše!

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno XXL size čips. Love it!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobro si me podsetila... kupila sam neki slicer pa sam planirala da napravim domaci cips, mozda sa nekim zacinima...

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails