srijeda, 9. veljače 2011.

Natašin burek




"Nataša, crna Nataša, što mi uradi", kaže moja kćer.
A ja kažem: "Nataša, majstorice, ovo je ludilo od bureka, bravo!"

No da krenemo od početka. Dođe moja kćer jučer s posla i veli, brzo, brzo... daj napravi nešto dolaze mi frendovi na malo druženje, tak za nekih 10 ili 15 ljudi. A ja, jooooj, kud toliko i tak na brzinu, pa što da radim, a ona meni, pa daj nešto bez veze, tek toliko da se prigrize, oni će dofurat pivu, a ti nešto smuljaj. Pa reko, najbolje da kupite nešto u dućanu, neke nareske i gotovo. Veli moja Nina, to ne dolazi u obzir, ja sam na dijeti, a znaš da sam luda za sendvićima, najest ću se ko svinja i ode moja dijeta. Pa rekoh, a da napravim burek, a ona, da, da, o super, mrzim burek, to će bit odlično.



Bilo je pre kasno da razvlačim tijesto, znači kupljeno, to je riješeno. Luka imam, mesa imam u frizeru, i pošaljem ju na tržnicu (koja po novom radi i poslije podne), i ona kupi debele kore i to 2 kile!!! Pa veli, ti radi dok imaš materjala. I dok se meso otapalo u mikrovalnoj, krenem po našim blogovima i nekako mi u sjećanju zvoni da sam kod Nataše sa bloga "Gastro fusion" vidjela negi burek iz gotovih kora, i stvarno, nisam morala dugo tražiti. I zasučem rukave i primim se posla. Radila sam četverostruku mjeru!

Ljudi moji, kad se to počelo peći, a mirišati, a mladi već počeli stizati i već su dvije tepsije bile gotove. Nisam radila u okrugloj nego u velikoj četvrtastoj, četiri puta. Bilo je opće veselje, naluknem se ja, a imam šta vidjeti, moja Nina maže burek ravno iz tepsije, kaže da ovako dobar burek još nije nikad jela.

Spasila sam par komada za danas da napravim koju fotografiju i da vam svima poteku sline. Radila sam točno po njenom receptu, samo sam imala deblje kore i stavila sam nešto više tekućine, jer su bile malo suhlje, i koristila sam suncokretovo ulje.



Broj komentara: 15:

  1. Dunja moja, znam o čemu pričaš. Ja sam sebi dala zabranu da ga pravim, jer će nam se zgaditi ako ga tako često budem pripremala. Nije što je odličan, već kako se brzo pravi. Prvi put sam čitala recept, te vreme, te ovaj sloj onaj sloj, poprskaš, preliješ, a sad mogu levom rukom da ga pravim. Da je samo Natašin burek, a šta ćemo sa Katmer pitom!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa cak i ja koja jedva da jedem meso, volim pojest dobar burek od mesa, bas sam ga nedavno pravila za goste doduse sama sam razvlacila tijesto. A ovaj tvoj izgleda odlicno! Moram i ja malo prouciti te Natasine recepte...Fotke su odlicne. Super ideja za tulum

    OdgovoriIzbriši
  3. Fenomenalno izgleda, fotke su predivne...

    OdgovoriIzbriši
  4. Burek doista odlično izgleda, ODLIČNO.
    Inače imam i ja jedan odličan recept, slično se radi, ali kad stignem, o tom po tom!

    OdgovoriIzbriši
  5. super izbor za ekipu, odličan burek i fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Posto je moj muz porijeklom iz bosne,sve pite i burek dolaze u obzir,ja ih nisam veliki ljubitelj,ali kada zamirisi..oh i sit bi ga jeo!!!
    slike me odusevljavaju,,predivne su !!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sve su pite pitice a burek je pitac;) ne bez razloga:) Za ovaj bih dodala još jedno naj ispred! Čarobno!

    OdgovoriIzbriši
  8. za burek bi dušu prodala.. moram probati taj burek svakako

    OdgovoriIzbriši
  9. Burek strašno volimo, ali rijetko radim, a kod nas ni nema za kupiti malo debljih kora. No, nikada ga ne kupujem, jedino radim sama - nikada nigdje vani ne jedem ništa s mljevenim mesom (naučila sam to i djecu). Vjerujem da ti se kćerino društvo pošteno najelo i da su sanjali dvostruke repete. Slike su fenomenalne!

    OdgovoriIzbriši
  10. ja bureke ne volim i zato ih nikad nisam ni probala napraviti doma, ali kako čitam po blogovima sve me više privlači ideja da isprobam baš ovaj Natašin recept
    slike su predobre

    OdgovoriIzbriši
  11. Vidim da ću se i ja morati baciti na isti!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ajme! Nema me par dana i odma postado` crna! :)))))) hihihihihi
    Pa sad, crnokosa jesam, a i burek znam da pravim. I ovakav i onakav, sa vučenim korama, al po receptu Maje78 sa Coolinarike. :)))))
    Drago mi je da se veselom društvu svidio, i tvojoj ćerki ponajviše, a baš mi žao što sam joj maaaalkice pomrsila planove sa dijetom. :)))
    Da mi je da uhvatim mrvu vremena, imam ja još testastih recepata da turim na blogu. :)

    Katairo, može da se pravi i sa tanjim korama. Samo se drži tačnih mjera za tekućinu. Sve ostalo je isto. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. @ Svima hvala, ali komplimenti idu Nataši.

    OdgovoriIzbriši
  14. Divno si ovaj burek napravila , vjerujem da bi se i ja nagnula nad tepsiju i tako ostala :) Ovo je definitivno bilo pravo čašćenje, morati ću ga i ja jednom isprobati, ali oprezno jer vjerujem da je teško stati kada ga se krene jesti.

    OdgovoriIzbriši
  15. Iako ga ne volim s mesom ovaj bi definitivno i ja jela.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails