subota, 23. siječnja 2010.

Pašteta od pileće jetre

Zaredale su se kojekakve žurke i druženja po kućama, očito tako lakše podnosimo zimu i dugotrajno tmurno vrijeme. Pa zašto ne. Doći će vrijeme kad ćemo juriti na livade i u prirodu i s nostalgijom se sjećati ovih romantičnih, zimskih druženja. Zato, okupljajmo se sve više i češće. A da bi društvance imalo što prizalogajiti, osim za popiti, naravno, odlično idu kanapei. U ovom slučaju od pileće jetrice. Da bi se veselili i družili, ne moramo puno potrošiti, da pače, na taj način ćemo pokazati kreativnost.
Evo recept za paštetu; potrebno je 500 gr pileće jetre bez srca, 2 luka, 2 češnja češnjaka, 2 tvrdo kuhana jaja, 2 žlice semfa, 150 gr putra, sol i papar. Na malo ulja prodinstati izrezan luk, češnjak i jetru. Dinstati i podljevati mlijekom, zvuči čudno, ali tako je u receptu, valjda da se neutralizira okus jetre, možda. Ja uvijek tako napravim. I nakon 20 minuta je gotovo, testirati okus i ohladiti, pa staviti u blender sve sastojke od jednom. Usitniti do željene strukture, ja volim da je što više kremasto. Odmah se može služiti, no ja malo prohladim u frižideru. U ovom slučaju radila sam kanape na lagano tostiranom tostu. Uzeti čvršću vrečicu za pospremanje hrane u frizer, odezati joj čoškić i natrpati paštetom. S tim našpricati kružiće po kruhićima. Dekoracija - što se nađe.

2 komentara:

  1. Postovana Dunja,sve sto ste napisali ,jako mi se svida !!
    Slaba sam na poslastice,ali i slanu hranu volim...lijep pozdrav i pisite nam jos ovako finih recepata !!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako dobro izgledaju ovi kanapeići!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails