ponedjeljak, 4. veljače 2013.

Fašnički macaronsi


Evo još jednom macaronsi, ali ovaj puta veseli, šareni namjenjeni za pokladničke zabave.
I inače znam napraviti ovakve u dvije ili više boja, pa kako je recept već objavljen, a pogledajte ga ovdje, ovaj puta samo kratke upute kako ih napraviti.


Za dvobojne potrebno je pripremiti dvije dresir vrećice jednokratne od plastike, i jednu čvršću od platna. Mase koje ste obojale u neku kvalitetnu boju za hranu, staviti svaku u svoju vrećicu, s tim da ste im vrh odrezali nekih 5-6mm.


                      

Nakon toga obadvije ugurati u glavnu vrećicu u kojoj je umetnut metalni nastavak za istiskivanje promjera 6-7 mm. Čvrsto ih stisnuti i zajedno istiskivati na pleh.Mali klinci se posebno vesele ovakvim kolačićima osobito kad vide kako se to radi. Ako imate takve, razveselite ih.

Broj komentara: 14:

 1. Draga Dunja ovi macaronsi su savršeni ! Baš su pravi fašnički, veseli, prekrasni, a sa ovim punjenjem vjerujem da niti fini okus ne zaostaje. Ideja za napraviti ih šarenima je odlična i hvala ti što si nam pokazala kako se to radi sa dvije vrećice u jednoj.

  OdgovoriIzbriši
 2. Kakvo divno sarenilo...i savrsen oblik!

  OdgovoriIzbriši
 3. super ideja :) krasno su ti ispali :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Prava ste majstorica u izradi macarona. Onaj ko ih je radio zna da treba i vremena i vještine. A još u dvije boje i da izgledaju savršeno. Svaka čast!

  OdgovoriIzbriši
 5. Nikad ne bih rekla da ovo moze kuci da se napravi, a ne samo preko fabricke masine... Podeli i sa ostalima ovo remek delo kod mene na EX Yu bloggerskoj zurci...

  OdgovoriIzbriši
 6. E Dunja, genijalna si!!! Baš extra izgledaju! Odlična ideja...

  OdgovoriIzbriši
 7. a što bismo i očekivali od umjeznice takvoga fromata! fenomenalno!

  OdgovoriIzbriši
 8. Ah, macarons nikako da ih se primim i napravim ih. Jako mi se sviđaju ovako u fašničkom ruhu.

  OdgovoriIzbriši
 9. Moja tiha patnja jako ih volim ali ih još nisam nikad pekla i iskreno i strah me je.

  OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails