srijeda, 23. siječnja 2013.

Kiwi u piđami


 Ovomjesečna igrica Ajme, koliko nas je! donjela nam je zadatak zimsku voćkicu kiwi koju nam je zadala draga Sanja s bloga "Ultimativni sastojak". Moram priznati da baš nisam revna u igricama, ili zaboravim, ili nemam ideju, ili ono što napravim nije mi ni malo "fotogenično", pa odustanem. Tako sam mislila da će biti i s kiwiem. No danas sam pročitala na blogu "Mimi s kingdom" naše domišljate i kreativne blogerice Miki, vrlo zgodno riješenje sušenih kiwia.


Potakla me da razbudim maštu i ne izvadim svoj dehidrator, nego da napravim nešto slično obzirom da u svojoj smočnici imam također poprilično tvrde kiwie koji čekaju... ne znam šta čekaju, jednostavno su tvrdi i nedozreli.


Kako je bilo jutro, ja u piđami, pa evo i moj tvrdi kiwi isto u piđami. To je ono što zovemo jabuke u šlafroku. I nije loše ispalo, reko ako ispadne katastrofa, objavit ću, ako bude osrednje isto tako.
Ocjena od 1 - 10, pristojna sedmica. Tijesto hrskavo, ni malo masno, sredina - sadržaj kiselkast, podsjeća na ribizl, dobro dođe posuti s šećerom u prahu.


Ako se uputite u ovu avanturu, izabrite tvrđe plodove, one koji se ne mogu baš odmah pojesti. Treba im skinuti kožu, izrezati na ploške od oko tri - četiri milimetra. Odložiti na kuhinjski papir da se ocijedi eventuala suvišna vlažnost.


Tijesto je obično za palačinke samo malo gušće i pola količine brašna sam zamjenila sa gustinom (kukuruznim škrobom). Znači jaje, mlijeko, malo soli i šećera i brašna po potrebi da smjesa bude gušća. Ostaviti da pola sata počiva. Uranjati ploške u smjesu tijesta, i staviti da se prže u dubokom ulju a da mu temperatura ne prelazi 180 st. Ja sam koristila kokosovo ulje, ali može bilo koje.



Broj komentara: 9:

  1. znači ovo je kivi u šlafroku! izvrsna ideja i naravno tvoje prekrasne fotke.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dunja ovo je odlična ideja da kivi ovako zamotaš u pidžamicu ili u šlafrok i k tome ga smjestiš u ovaj divan stakleni tanjur kojega se ne mogu nagledati. Sa kivijem kojega još uvijek prihvaćam kao voćku si me jako zainteresirala i ovo ću isprobati, a u ovim prekrasnim slikama mogu samo uživati !

    OdgovoriIzbriši
  3. obožavam ananas u šlafroku, tako da mogu da zamislim i kivi u ovoj kombinaciji . Odličan , neobičan recept i divne fotke koje ga prate . Hvala na učešću i ljubim te :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni se ideja jako sviđa a volim i jabuke u šlafroku.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan naziv recepta, a vjerujem da je kiwi u pidžami jako ukusan

    OdgovoriIzbriši
  6. E, sjajna ideja Dunja! To mi tek nije palo na pamet... :) Bas me zanima ukus. Ja volim ananas i banane u slafroku, a ne volim jabuke, pa ko zna da li bi mi se ovo dopalo...

    OdgovoriIzbriši
  7. Zna li itko dalmatinski naziv za jabuke u slafroku?? :/

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails