Ljeto je uzelo maha, prave vručine. Svi se hlade na razne načine, pa evo i jedna ledena poslastica, sladoled, netko bi rekao i sorbet, od grejpa. Malo neobično, mnogi ne vole njegov gorkast okus, no meni je jako drag, naročito
ovaj crveni.
Radim ga u aparatu za sladoled, no može se i staviti u posudu u duboko pa nekoliko puta u toku smrzavanja dobro ga izgrebati da se ne stvore pre veliki kristali.
Za ovaj sladoled potrebno je:
- 2 crvena grejpa
- čaša vode
- čaša šećera (ili malo manje)
- čaša suhog vina ili šampanjca
- 1/2 vanilije
- čaša slatkog vrhnja ili jogurta
- U lončić staviti vodu, vaniliju, šećer i vino te zagrijati da se šečer otopi. Ohladiti.
- Grejp očistiti od vanjske i unutarnje kore i svih opni i usitniti ga prstima.
- Očišćen greip staviti u gornju tekučinu i dobro sve ohladiti.
- Pripremiti aparat za sladoled, uključiti ga, prvo usuti masu s greipom a zatim slatko vrhnje.
- Za nekih 15 minuta imat će te savršen sladoled.
Sačuvati koru polovice grejpa ili naranđi (kad se radi sok) i spremati ih u frizer. Po potrebi vaditi smrznuto i u njima služiti sladoled.
uh, savršeno! nisam nikada sladoled od grejpa probala, jako mi se sviđa ideja
OdgovoriIzbrišiIznenadit ćeš se koliko je dobar.
IzbrišiOdlično izgleda! Žuti grejp mi nije drag, a ovaj crveni nisam imala priliku probati.
OdgovoriIzbrišiHvala ti, ako naiđeš probaj ga, odličan je i puno se lakše čisti od opne.
IzbrišiVolim grejp i ovo mi se čini super. Zanima me samo koliko toga iziđe i kako se drži u frizu (kristali sl. s obzirom da nema masnoće). Ovo je više kao sorbetto, zar ne?
OdgovoriIzbrišiSuper je, nisam probala radit s žutim, ali ovaj crveni je mrak. A što se tiče kristala, ja ga radim u aparatu koji zdrobi i najmanju naznaku kristaliziranja i sve pretvori u kremu. Izađe ga oko litre ili malo više i odlično se drži u dubokom. E sad ako je napravljen bez aparara, nisam sigurna.....
IzbrišiOh, tako dobro izgleda...Perfektno za moje decke koji obozavaju grejpfrut! Ja volim miris kore grejpa!
OdgovoriIzbrišiHvala Jasna.
IzbrišiAuuuuuuu :) Volim, volim i gorkasto i hladno i kremasto!
OdgovoriIzbrišiJedino mi je hladnjak počeo pokazivati znakove posustajanja.... :( Pokušavam ne misliti, nadam se da že izdržati, ali 15-sta mu je za vratom ......
Fotke su ti upravo seksi! :)
Hvala Tadeja, frižider, užas, lani nas je u eri vručina ostavio naš 20ogodišnji, reko starac je, ajmo kupit novi a ne popravljat starog. Greška, novom prvo otpala ručka, non stop se cijedi voda iz njega, radi samo na +3 ili +10, majstori kažu da je to ok, pa kaj bi ja štela, imam i za malo hladnije i toplija!!!!
IzbrišiMeni je takodje grejp omiljen bas zbog tog gorkastog ukusa, narandza mi nekakko bzv sladi. Htela sam nedavno da pravim granitu od agruma, narandze i limuna to je ustvari onaj najobicniji recept, voda secer voce..
OdgovoriIzbrišiI ja obožavam granire, kiselkaste i sa zeru đina.
Izbrišigrejp jako volim,uopće ne sumnjam da je ovo divno, osvježavajuće!!
OdgovoriIzbrišiHvala Tamara, odličan je, samo malo više posla dok se očisti sva kožica.
IzbrišiFenomenalno!!!
OdgovoriIzbrišiHvala Snježa.
IzbrišiZanimljivo izgleda ali nikako ne volim grejp.Pijem ga cijeđenog po zimi ali na silu samo zato jer je zdrav.
OdgovoriIzbrišiHvala Petra, istina, nekima ne odgovara, čak i kod mojih, neki se mršte već na njegov miris.
IzbrišiJa isto tako ne volim grejp (kao mala uvijek sam ga zvala grejfurt:), ali ovako sa jogurtom se cini bas dobra kobinacija za ljetnu zegu.
OdgovoriIzbrišiP.S.
Dukan je jedan francuski ljecnik koji je izmislio tj. osmislio nacin prehrane tj. dijetu, koja jedina kod mene djeluje:)!
Hvala Majo, ovako napravljen i to crveni, slabo je ostalo od okusa grejpa, više se osjeti aroma vina.
IzbrišiHvala za Dukan, stvarno nisam čula, baš ću pogledat malo.
Odlicno izgleda, mogu pretpostaviti koliko je ukusno :)
OdgovoriIzbrišiHvala Gordana.
IzbrišiOvo je pravi ljetni osvježavajući desert, odličan recept Dunja ! Volim grejp i kada trebam osvježenje iscjedim ga u sok, sladoled još nisam niti radila niti probala i prava je prilika da isprobam ovaj recept. Jako mi se sviđaju svi sastojci, ide tu i malo vina ili šampanjca, okus mora biti odličan !
OdgovoriIzbrišiMoram se osvrnuti i na prezentaciju i slike, odlične !!
Hvala Branka, tko jednom zavoli grejp, voli ga uvijek, divna voćka.
IzbrišiGrejp obožavam pojesti za doručak, ali sladoled zvuči tako dobro na ovim paklenim vrućinama da bi ti sad najradije uskočila u ekran! :)I
OdgovoriIzbrišiHvala Majo.
OdgovoriIzbriši