U ovom postu bit će premalo teksta, a previše fotografija. Koga to smeta, neka produži dalje.
Tijesto je kupljeno, deblje za burek i izrezano na kvadrare od deset cm po stranici.
Premazati kistom namočenim u ulje udubljenje pleha za muffine. U svaku rupu ugurati po dva kvadrata premazana uljem, a unutra staviti po dvije žlice nadjeva koji se sastoji od zgnječene i pečene muškatne tikve, mljevenog maka, šećera, cimeta i malo slatkog vrhnja, i po kojeg manjeg komadića tijesta. Ispeći i pojesti!
Dunja draga koga bi mogle smetati tvoje fotografije u kojima toliko uživamo. Ja se im se svaki put iznova veselim i divim. I ove su originalne, lijepe i dojmljive. Kao i košarice koje si napravila. Kupila sam u subotu na Dolcu tikvu i pečene kockice su pospremljene, a sada znam i za što će biti upotrijebljene :). Odlična je kombinacija sa makom, neobična i sigurna sam da je fina. Isprobam !
OdgovoriIzbrišiJa sam uvijek odusevljena vasim slikama i mogu ih gledati po nekoliko puta sve od pocetka...jednostavno volim vas stil slikanja ,a i recepte koji ne moraju bas uvijek da budu tu ..!!!!
OdgovoriIzbrišiHa-ha-ha...gledam ja, gledam i dodjoh do poslednje fotke, kad tamo nema više, smazano:) Jako dobra fora, tj. ideja:)
OdgovoriIzbrišiOvo mi se dopada jer mak obožavam i rekla bih da je zaista divnog ukusa a tek tekstura... Mislim da će biti kod nas na stolu već ubrzo:)
Pozdrav
Mali paketići-jednostavi a tako fini. Ja još nisam započela sezonu tikvom, moram kupiti pa napraviti nešto od nje, jer ju volim, volim i vi me mamite svim tim krasnim receptima :)
OdgovoriIzbrišiPojesti i uživati u divnim slikicama.
OdgovoriIzbrišiJako mi se dopada novo zaglavlje, a i ove fotografije, tako da sam zastala a ne produžila. Nešto sasvim novo mi je mak kombinovan sa bundevom, sigurna sam da je jako ukusno.
OdgovoriIzbrišijao šta su slatke! ja tek otkrivam bundevu, dobro će mi doći ovaj recept :))
OdgovoriIzbrišiPrekrasne fotke!
OdgovoriIzbrišiMak u kombinaciji s muškatnom tikvom nisam nikad probala, ali mora biti jako fino.
Samo pravoj umetnici od ovih sastojaka može pasti ideja sa neba da napravi desert i to ovakav. Da imam mesec dana ne bi znala ni da počnem da fotkam ove košnice, a ovde su božanstvene. Najviše mi se dopada ta igra tame i svetla na fotografiji po kojoj uvek tvoje fotografije prepoznam.
OdgovoriIzbrišiPredivno izgleda!Dunjice bas oslikava vas umetnički duh!
OdgovoriIzbrišiSasvim si dovoljno rekla, a fotke sve ostalo. :)
OdgovoriIzbrišiPrepoznatljivo su tvoje, kao što reče Jelena! Divne! Nagovorile bi me probati tikvu/bundevu :)
Ovakve fotke može nam dočarati pravi profesionalac u slikanju, a ti si zasigurno u tome potpuno uspela jer sve izgleda perfektno. Obožavam bundevu a nisam još probala u kombinaciji sa makom...
OdgovoriIzbrišiznači počela je sezona tikva?? često ih nailazim na blogovima u zadnje vrijeme,moram i ja u akciju, ovo ti je divno!!
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se novo zaglavlje. Krasan post kao i obično.
OdgovoriIzbrišiKakav lep blog! I neustaljen recept. Svidja mi se :)
OdgovoriIzbrišiSjajna ideja!!! Jednostavna, prelepo izgleda, a sudeci po sastojcima, odlicnog i ukusa!!!
OdgovoriIzbrišiMak u kombinaciji s muškatnom tikvom- SJAJNA ideja!!! Meni nikad dovoljno slika, naročito ovako krasnih! Sve pohvale i na ideji i izvedbi, Dunja!!!
OdgovoriIzbrišiFotke su savršene, a kombinacija maka i tikve još bolja. Eto varijante štrukli s tikvom (ne zagorskih) u modernoj varijanti!
OdgovoriIzbrišikošarice su predivne, rustikalne...a fotke su sjajne!
OdgovoriIzbrišiCak su i cinjice u skladu sa kosaricama...ili je to obrnuto!;)) Fotke su predivne a recept originalan, ne bih se setila da na ovaj nacin iskombinujem mak i tikve... najbolja mi je poslednja fotka sa praznom kosaricom,;)))
OdgovoriIzbrišiprekrasne slike, govore više od riječi, kombinacija vrlo neobična ali zanimljiva
OdgovoriIzbriši