Ono Majino crno/bijelo mi je jako privlačno, no meni je kopkalo crno/crveno, krenule su jagode, pa imam i materjal za taj crno crveni i perverzni ledeni zalogaj. To je u stvari sladoled za jedan gutljaj ili možda dva. Odmah u napred da vam kažem recepta nema, ali ima upute za vlastitu kreaciju, ako vam se sviđa tako nešto.
Prvo sam po Majinom receptu samljela kekse (maknula neku čudnu filu) i pomješala ih sa malo rastopljenog maslaca. Tom masom punila sam dno od kalupa za mini muffine, dodala sloj sladoleda od jagoda (domaći ili kupovni) sa dosta komadića istih, pa gore sloj mase od keksa i stavila u frizer do služenja. Pred samo služenje izvadila sam ih iz kalupa, ono što je bilo dolje, sad je gore, rastopljenom čokoladom zaljepila pola jagode i po njoj isto koja trakica, na vrh listić mente i malo jestivog zlata.
Napravila sam ih dosta, i svaki dan pogledam "kako stoje stvri" i dnevno ih nekoliko fali. Očito mi ih netko po noći ćopi. Ali nema veze, pravim se da ne primjećujem. U ormaru su novi Oreo keksi.
Savršeno draga Dunja, savršeno!
OdgovoriIzbrišiFotografije su mrak!
Pusa i sve najbolje tebi i tvojoj obitelji za Uskrs.
Umetnost! Čista umetnost!
OdgovoriIzbrišiRekla sam Maji da su Oreo keksi najbolji kada su smrvljeni u sladoledu od vanile, onako malo u mrvicama a malo da se osete veći komadići. To mi je najlepši sladoled koji Amerikanci imaju.
Samo gugluj cookies and cream ice cream, da vidiš divote!
@ Zondra hvala ti
OdgovoriIzbriši@ Jelena, ma pogledala sam, ma daj zamisli, pojma nisam imala, baš ti hvala da si me uputila.
ovo izgleda kao iz nekog naaaajskupljeg restorana, vrhunski! Jako fina poslastica! Meni su inače Oreo keksi sami po sebi za grickanje preslatki, ali su mi nekako odlični u desertima
OdgovoriIzbrišiKod nas nema šanse da bi neki kupovni keksi stajali mjesec dana nepojedeni - ja ne jedem sve, ali moja mama da: ne mogu biti tako loši da ih ona ne bi pojela. A kad kupim kekse za neki kolač - moram ih skrivati, jer inače neću imati od čega raditi kolač. Oreo keksi su mi zgodni za kolače, probala sam i "Oreo kekse u sladoledu" ali to mi nikako nije odgovaralo:(
OdgovoriIzbrišiTvoja kreacija čini se zanimljiva, ali ja ne volim jagode, ja bih to iskombinirala s nečim drugim:)
Meni je ovo kao bajka od keksića i jagoda! Fantastično.Inače, nisam ih imala priliku probati, još ih nisam nigdje primjetila u trgovinama našega grada!
OdgovoriIzbrišiJohj,kako je genijalno!
OdgovoriIzbrišiDivne boje! Odlicno, tako kreativno :)
OdgovoriIzbrišija sam bez teksta....ovo je neso genijalno, a o fotkama niti necu:) inace mi oreo keksi nisu fini jer su mi preslatki, ali onaj crni dio u kolacima je druga prica.
OdgovoriIzbrišiDunja, ovo je prava umjetnost ! Od ideje do izvedbe , a kompozicija boja me baš oduševila. Slikice su prekrasne !
OdgovoriIzbrišiUistinu je trebalo osmisliti ovako smjestiti Oreo keksiće i napraviti nešto ovako originalno. Odlična i prekrasna slastica !
Mislim ovo nije recept, ovo je konceptualna umjetnost Dunja. :)
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja, moram priznati da mi se jako sviđa ova Stendhalova kombinacija u desertu.
Koji si sladoled koristila? Jel to domaći?
Pitam s obzirom na boju, nikad nisam vidjela tako intenzivno crveni industrijski sladoled. :)
Oreo kekse još nisam kupila jer me jako nervira ta cijena, jako su skupi, a zapravo ne vjerujem da su išta bolji od naših proizvoda. Jedino, priznajem, ta crna boja je zanimljiva.:)
@ Svima hvala, drago mi je da vam se sviđaju ovi mali stožci.
OdgovoriIzbriši@ Andrea, dobro pitanje. Našla sam se u problemu jer sam zamislila CRVENO-CRNO, a ne roza crno kako bi mi ispalo da sam kupila ili pravila po nekom receptu. Pazi sad ovo; nasjeckane jagode, šećer i gustin! Kratko sam kuhala da jagode ostanu donekle svježe, a da se ipak sve stisne. I to je to, jedino tako sam dobila crveno, solidno se u frizeru stvrdne i sasvim ok se odmrzava pred služenje.
Izgleda i bolje nego savršeno!!
OdgovoriIzbrišiJako fina kombinacija ukusa i boje, plus savrseno izgleda :-)
OdgovoriIzbrišiPrelepo, PRELEPO! Ali taj vrh, sa svezom jagodom, kao nastavak na donji oblik... Stvarno je "vrh" :)))
OdgovoriIzbrišiReci mi samo, da li se lako vadilo iz modle, jer ja sam stekla utisak da je Oreo, u toj smesi gde je samo sa puterom, nekako lepljiv. Doduse nisam zamrzavala, mozda je to resenje?
@ Hvala Majo, pa tako tako, jedan dio sam namazala putrom, a drugi ne. Oni s putrom nije bilo problema. I naravno, kad je smrznuto, malo nožićem podigla i to je to.
OdgovoriIzbrišiDakle keks je vrlo zahvalan da se na njega nadogradi svega finog, ukusnog i slatkog a i slanog.Ovo si majstorski izvela.
OdgovoriIzbrišiOvo je cista umjetnost, raj za oci, a vjerujem i za nepca!!!! Bravo!
OdgovoriIzbriši