nedjelja, 3. travnja 2011.

Krekeri od parmezana



Ovaj post bit će kraći po tekstu da ne može biti kraći. Prvo jer će mi doći prijateljice na pivu i krekere pa žurim, a drugo, ovo je tako jednostavan recept, da ne može biti jednostavniji.



I naravno treće, ne volim pisati, radim greške i divim se vama koje s lakoćom napišete pet kartica, ali to ne znači da ne uživam u vašim raspisanim postovima, da pače, radujem se popratnim pričama, a i komentarima. No da ne duljim, unatoč što je lijepa i sunčana nedjelja i bilo bi bolje biti u prirodi, no dolaze mi prijateljice na pivu. Što ide naj bolje uz pivu: krekeri!
Ovaj put od parmezana.



Evo jedna mala mjera, ja inače radim trostruku:
  • 100 g ribanog parmezana - onog pravog, ne iz kesice
  • 2 žličice brašna
  • svježe mljeveni papar

U zdjelicu naribati parmezan (ribež kao za jabuke), dodari brašno i papar. Rukom promješati i na papir za pečenje rasporediti male krpice i prstima ih spljoštit, ali ipak da ne bude previše rupica. Staviti u vruću pećnicu na 6-7 minuta i gotovo. Od začina može i nešto ljutkasto.




Broj komentara: 20:

  1. Cure, lepo se provedite!

    Nisam još radila ove krekere, a tako jednostavno i dobro izgledaju. Koja je ovo biljčica zelena na slici? Izgleda fenomenalno!

    OdgovoriIzbriši
  2. ajme savršeno, a mislila sam da si samo stavila parmezana, a vjerojatno brašno malo poveže a ne budu i tako masni.. ako se ne varam, ovo na slici je potočarka jel? ja je obožavam.. :))

    OdgovoriIzbriši
  3. @ Jelena hvala, već pijuckamo i grickamo, ovo zeleno ti je POTOČARKA, jako zgodna biljčica, ukusna je i u salatama a i ovako za grickati. Pred godinu dvije bilo ju je rijetko za vidjet, a sad je ima puna tržnica.

    OdgovoriIzbriši
  4. @ Ebba, hvala, da brašno malo poveže i stisne pa budu još više hrskaviji, zeleno, da potočarka, divna biljčica.

    OdgovoriIzbriši
  5. Koji fenomenalni krekeri, uz pivu-idealna kombinacija! A kako je tek meni Karlovčanki drago vidjet ovo pivo u pozadini ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Savrsen recept, jedva cekam da isprobam. Tako divno izgledaju ti krekeri, sigurna sam da su prijateljice odusevljenje. Ugodan provod!

    OdgovoriIzbriši
  7. @ Tamara hvala, Karlovačko mi je favorit.
    @ Sweet, ja sam ih prije radila samo sa sirom, ali mi je ovo pokazala jedna stara Talijanka, ona još stavi neke sušene travice i jako mi se dopalo. Prijateljice otišle kući s receptom i vesele.

    OdgovoriIzbriši
  8. Super recept! Sviđa mi se jer volim parmezan i dopada mi se što ih nije komplikovano za napraviti, a i veoma su dekorativni. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. @ Nataša hvala, konačno i glas od tebe, nedostaješ.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ova sličica iz profila je ludilo, a za krekere nemoram posebno naglašavati! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Divno izgleda, jednostavno a efektno, sličice su prekrasne :)))

    OdgovoriIzbriši
  12. Joj, kakva uzivancija! Pivu jos ne smijem, ali zato ovi krekeri sutra dolaze na red!

    OdgovoriIzbriši
  13. @ Svima hvala, volim slane grickalice, dajem 10 kolača za jednu slanu grickalicu, ali ne industrijsku!

    OdgovoriIzbriši
  14. Samo da javim utiske, ovi krekeri su bozanstveni, sutra se od mene ocekuje opet dupla tura:) Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  15. @ Jasenka, drago mi je da su ti se svidili, uživaj.

    OdgovoriIzbriši
  16. Uvijek sam se divila ovim krekerima ali ih nikada nisam pravila. Izgledaju predobro i morati cu poraditi na tome da ih isprobam sto prije.

    OdgovoriIzbriši
  17. Nešto slično znam raditi i mogu reći da je savršeno. Predivne su ti fotke, baš mame na jelo. :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Odlično , baš za uz pivicu :)
    Jednostavno, lijepo, dekorativno i sigurno ukusno.
    Vjerujem da ste se lijepo provele na pivici i uživale . Ja i moje curke smo se našle takve da niti jedna ne pije pivo :),ali su zato druženja uz kavice ili čašu vina uvijek lijepa i draga.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails