subota, 29. siječnja 2011.

Voće u čaši




Kod nas je viroza prohujala, ali bez vihora, nekog je ošinula bičem, a nekog malo pomilovala. I šta sad, nitko neće ništa konkretno pojesti, sve se svodi na juhice, e onda jedino preostaje voće.



Ovo prekrasno zimsko voće, veselimo se i prvom proljetnom, ali agrumi su ipak nešto posebno. Prvo jer traju cijelu zimu, a i dulje, a upotrebljivo je svježe, u sokovima, kolačima... Evo jedan desert za moje bolesnike bez mjere, ali s mjerom!



Grejp kod mojih nije baš omiljen, osim kad im ga isfiletiram, ali onako do krajnjih granica što je u ovom slučaju važno. Znači, isfiletirani crveni i žuti grejp, isto tako naranđu, sve pokapano sa malo sirupa od šipka i po volji malo šećera, meni skoro i nije potrebno. Neka odstoji pola sata u frižideru.



Nekoliko kiwia štapnim mikserom usitniti i s malo šećera, te ga umješati s par žlica krem sira ili maskarponea. Na dno čaše staviti mješavinu agruma, pa kremu od kiwia i na vrh ukras od karameliziranog šećera sa listićem melise da se izmami osmjeh bolesniku.




Broj komentara: 14:

  1. jako lijepo i zdravo, ovo bih mogla jesti svaki dan :)
    divno ti izgleda ovaj ukras od šećera

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno pogotovo s kapicom od karamela a i glavno je da ste sad svi fit.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nekima se ne svida desert u casi,a ja sam sasvim suprotno,obozavam ih!!!
    casa je isto tako jako dekorativna i za posluzenje,Vase slike su perfektne,a secerni ukras i meni je zapeo za oko :)
    Jako lijepo Dunja!!za okus ovog deserta se treba potruditi i isprobati,moram priznati da nisam nikada probala slicnu kombinaciju,uvijek mi nekako sa sirom uguraju se maline ili jagode :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tako dekorativno a pre svega zdravo! Jako mi se dopada. Obožavam deserte u čaši:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno i fino i hvala bogu da nema šlaga, mascarpone je odlična ideja!

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam deserte u čaši. To su mi onako slatkiši sa posebnom namenom, jer je svaka čaša različita pa svako dobije nešto drugačije.
    Nadam se da ste sada svi zdravi i puni vitaminčića!

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa tvojim bolesnicima je jako lijepo... Kod mene bi ovo bilo dobrodoslo i kao najraskosniji desert. Crveni grejp obozavam, stavljam ga u razne salate, radim djeci od njega sladoled na stapicu, a pojedemo barem jedan dnevno po zimi.
    Istina malo je zeznut za gulit ali isplati se trud. Fotografije su ti prekrasne, karamel ukras divota. Jedino nisam shvatila ovaj "list melase"

    OdgovoriIzbriši
  8. @ Hvala drage moje, oporavljaju se moji, samo zanovjetaju!
    Katarzis, ha, ha ne voliš šlag, znam, ni ja nisam neki ludi ljubitelj, ali se tu i tamo ipak da zakamuflirati i uklopi se, a što se tiče maskarpone sira, čini mi se da je to skoro isto, samo gušće i istučeno i masno do samih granica podnošljivog.
    Sweet G. ovo ti je odlična ideja za sladoled od crvenog grejpa ili možda sorbeto, tu ideju ću sigurno iskoristit, a ono melasa - greška nije melasa nego melisa, matičnjak, ja sam inače poznata po greškama, obzirom da sam dislexik, još se i dobro snalazim.

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako elegantno i lijepo ovo izgleda, mislim da je ovo desert na koji se ne trebaju ograničiti samo bolesni, ovo je delicija za svakoga. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja imam troje dece i čim jedno uhvati neku bolest to kod nas ide odma na sledećeg.Desert je vrhunski i eto primera kako jednostavno može biti tako prelepo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja kako sam oblavila Bounty, tako me iza toga zgrabilo, da sam mislila da ću ispustiti dušu, cijelu noć sam se tresla ko ljudske kastanjete, jučer čitav dan temperatura, danas vas idem malo obići, jer u suprotnom više ne stignem nadoknaditi, iako mi se glava raspada.
    Ovo sam vidjela u readeru, znam da sam samo rekla, još jedna njezina umjetnička kreacija, stvarno si nenadmašna. Svaka čast!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails