Tijesto kao podloga je obično lisnato tijesto, ja sam koristila industrijsko. Ovo zeleno sa strane je špinatovo tijesto koje mi je ostalo kao okrajci od "Tortica". Naravno da je to nepotrebno, ja sam htjela kako Melrose kaže "splašiti" goste, no nije uspjelo plašenje. To sam tijesto radila od sasvim mladih izdanaka i ne "vuče" ni malo na špinat i nitko mi nije vjerovao, svi kažu, sigurno si dodala neku boju, a nisam. Komadiće tog biskvita ima i po sredini file, a služi kao armatura.
To naravno i nije potrebno ako je fila dovoljno čvrsta.
- 250 g smrznutog lisnatog tijesta za koru
- 1 litra mlijeka
- 5 žutanjaka
- 300 g šećera
- 3 žlice kukuruznog škroba - Gustin
- 1 mahuna vanilije
- 500 g slatkog vrhnja
- 3 lista želatine - 15 g
- razno sezonsko voće
- 2 vrećice crvenog preljeva za torte
Na dno kalupa od torte, na ohlađeno tijesto prvo staviti malo voća, najbolje prvo bobičasto.
Zatim prekriti kremom, pa opet voće i krema do kraja. Staviti na par sati u frižider da se stisne.
U međuvremenu pripremiti voće i preljev za torte i napraviti ga po uputi na vrećici. Na stisnutu tortu (ne vaditi obruč) poredati sitnije voće i zaliti ga pripremljenim crvenim preljevom, redati drugi sloj i svaki ljepiti, ako se preljev u lončiću malo stvrdnuo, malo ga podgrijati. Tako redati voće do kraja i složiti ljepu piramidu. Kistom umoćenim u preljev "poglazirati" voće. U frižider na hlađenje. Ukupno mi se hladila 8 sati. Ove mjere su za kalup od 28 cm.
Hvala za recept.Odlična je!
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa torta, posebno estetski jer je vrlo atraktivna.
OdgovoriIzbrišiInače radila sam i ja jednom tortu kremšnitu, ali baš samo klasičnu kremšnitu. Naime to je najdraži kolač mog dragoga pa si je to poželio za rođendan. :)
@ Andrea, da i meni bi bila draža zapravo klasična kremšnita, no pod svaku cijenu željela sam za svoje goste (jer sam ih razmazila) napraviti nešto što će ih vizualno osvojiti.
OdgovoriIzbrišiStvarno izgleda vrlo interesantno i pravi je paket iznenađenja za goste. mislim da ih nisi uplašila samo zato što su navikli kod tebe fino papati, tako da već imaju povjerenja.
OdgovoriIzbriši@ Selma hvala.
OdgovoriIzbrišiod ove torte ne mogu se odvojiti od kada sam je prvi put vidjela, jednostavno je prelijepa !! Hvala ti što si stavila recept i još predivnih slika !
OdgovoriIzbriši@ Branka, hvala
OdgovoriIzbrišiSto ovo dobro izgleda...
OdgovoriIzbriši