Narežem nektarinu na manje komadiće i napravim zadnju savijaču i u strahu kako će sve plivati, stavim u pećnicu. Više puta sam otvarala vratašca da vidim šta se događa, ali ne vidim ništa neobično. Na kraju pečenja, jedva dočekam da se prohladi i zovem svoje degustatore. Ocjena 5+, kažu oni. Drugi dan sam morala radit štrudl od nektarina.
- 3 tanka lista gotovog tijesta
- 3 žlice krušnih mrvica
- 3 žlice šećera
- malo cimeta u prahu
- 1 naribana mlada jabuka veća
- 1 veća tvrđa nektarina (neoguljena)
- malo ulja
List tijesta staviti na radnu površinu, navlažiti ga vodom i pokapati uljem. Na njega staviti drugi i treći list i sve isto napraviti s vodom i uljem. Na trećeg posuti krušne mrvice, zatim ribanu jabuku, komadiće nektarine, šećer i cimet. Zaviti i staviti peći na namaštenoj tepsiji.
Peći 25 minuta na 200 st.
Sigurno bi bilo dobro u krušne mrvice umiješati malo mljevenih i oguljenih badema, no to ću probat drugi puta.
Moram priznati da mi ne bi palo na pamet stviti nektarine u štrudlu, ali ovako sad kad vidim kod tebe kako dobro izgleda... morati ću probati :)
OdgovoriIzbrišiNi meni ne bi palo na pamet ali je fantastično!
OdgovoriIzbrišinektarine u piti.....odlicna ideja...nikada mi ne bi palo na pamet!
OdgovoriIzbrišiSlasno!!!
OdgovoriIzbrišiZvuci odlicno a izgleda jos bolje...hvala na novoj ideji, i sad sam se setila da nisam duuugo pravila ovakve pitice, pa eto dobrog razloga da se isproba.;)))
OdgovoriIzbrišiOva savijača me oduševila, razmišljala sam već par puta o nektarinama u nekoj savijači ali nisam se do sada odvažila i staviti ih. Draga Dunja, za mene kao naručeno :). I savijača prekrasno izgleda !!
OdgovoriIzbrišinektareine ne bi nikad umotala u štrudlu, no ideja je odlična i sigurno ubrzo isprobana kod mene
OdgovoriIzbrišiIjaooooooooooo kako je lepa!!!!!! :)
OdgovoriIzbrišiMene ovakve pite nikada ne ostavljaju ravnodusnom.Breskve i kajsije su najbolje..:)
OdgovoriIzbrišiI ja sam se bavila mišlju da pokušam i nikad mi nije bilo jasno zašto se breskve i nektarine tako malo koriste u kolačima koji nisu biskvit, poslagano voće i šlag. Vidim da je tvoj eksperiment savršeno uspio i svakako ću probati!
OdgovoriIzbriši@ Tadeja, ono što me oduševilo kod tog štrudla, je njegova boja i miris. Jabuke uvijek nekako potamne, a nektarine su dale neki ružićasti ton, a miris... samo ipak moraju biti srednje tvrde da se ne bi u pečenju sve raspalo.
OdgovoriIzbriši