srijeda, 7. srpnja 2010.

Ljetna salata ili zbrka u tanjuru


Ja jako volim ljeto i jedva sam dočekala smokve petrovke. No, ja ih jedem na salatu, uz fine plave sireve, orahe... pa mnogi koji me znaju kažu da radim zbrku u tanjuru, jer kako slatke i sočne smokve sa svim tim? E pa jednom davno sam to vidjela, probala i zaljubila se.


Vjerojatno je pozadina toga što se poslom jako znojim i gubim minerale i elektrolite, pa me ta salata digne iz mrtvih. Pa evo šta ima u toj mojoj ljubavnoj salati;
  • posteljica od rikule
  • blanširana mlada cikla
  • velika i zrela smokva
  • plavi sir Regina blue
  • malo oraha
  • prepržene dvije fete pršuta
  • kruh od cijelovitog brašna sa raži (koji se ne mijesi)
  • maslinovo ulje, limun sok i krupna sol

Nakon takve salate pijuckam sok od paradajza i uživam u ljetu.



Broj komentara: 9:

  1. I ja sam se zaljubila u ovu tvoju zbrku:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Dunja draga ovo kod tebe prekrasno izgleda ! koja vrhunska salata !! Savršena kombinacija sastojaka ! Ja sam također ljubitelj smokava i moram priznati da sma ih do sada uglavnom jela u slatkim kombinacijama ili ih pojedem onako same dok niti ne dođu do doma :). Ovo mi je sada novi pogled na pripremu smokava.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jedem ovakve kombinacije i zbilja su odlične. Jedino što mi uz njih nikako ne ide kruh. Sve ostalo je super. I naravno, ja bih radije završila s nekom malvazijom u podne ili merlotom navečer (iako volim paradajz sok).

    OdgovoriIzbriši
  4. @ maxivida, hvala , znam kad ti kažeš divno da i je
    @ Snježa, drago mi je da ti zaljubljivanje ide lako, ovo vrijedi toga
    @ Branka, hvala drago mi je da ti se sviđa ova salatica, inače volim te voćno slane kombinacije, kao dinja-pšut, kruška-sirevi i sl. a ova kombinacija mi je favorit, no najedem se ja i obične kombinacije, kao ona tvoja klasična i to punu zdjelu i isto se osjećam sjajno
    @ Katarzis, ma bravo, ovo s malvazijom i merlotom mi se jako sviđa, što se mene tiče može i hladna piva, no ipak samo navečer na kraju dana, preko dana... morala bi malo leći u hladovinu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Au. Ja nisam ni probala a zaljubila sam se. Sta sad? :)
    Smokve volim iskljucivo sveze, a retko imam priliku da ih jedem, i ako ih upecam, iskombinovacu ih bar sa plavim sirom, vec u ustima osecam taj spoj ukusa... Hvala za ideju! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako volim,a prezentacija me odusevila!!!za vas rad imate nagradu na mom blogu!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo ti odgovaram na tvojem blogu: pravilo je da šalješ tel-quel. Kasnije možeš ti kreirati svoju nagradu i dijeliti je (ja sam tako kreiral Blogg buddies), a onda će oni koji je dobiju proslijeđivati takvu kakva jest dalje.

    OdgovoriIzbriši
  8. E, hvala na odgovoru, dobro da sam malo pričekala, tako sam nekako i ja pomislila na kraju.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails