subota, 19. lipnja 2010.

Punjen file pečen u kruhu


Idemo na izlet, pa zato moramo spremiti nešto za prigristi, ne pre veliko, a da ima u sebi sve, i kruh, i kobase i fino meso i malo dimljenog špeka. Ima li tako nešto? Ima. Svinjski file punjen sa ljutom slavonskom kobasicom, obložen špekom i položen u kruh, pa zapečen.


Potrebno je dva svinjska filea očišćena od žilica, par sušenih i ljutih kobasica, 10 na mašinu odrezanih šnitica dimljenog špeka i 2 manja kruha.


Drškom kuhače napraviti rupu uzduž filea i umetnuti očišćenu kobasu. File posoliti i popapriti i na tavi s malo ulja prepržiti ih sa svih strana oko 15 minuta.


Odložiti file i na istoj tavi prepržiti i špek, jedu po jednu traku, ali da ostane mekan. U međuvremenu prerezati kruh po gornjoj strani i izvaditi nešto od mekanog sadržaja. Na unutarnji dio položiti ispržene trake špeka i na to staviti file. Pokriti mekanim dijelovima kruha koje smo izvadili i sve vezati špagom. Staviti ih u nauljen pleh i peći ih u pećnici 20 minuta. Nakon prvih 10 minuta prekriti ih al. folijom da ne zagore odozgora.


Može se služiti tople, a meni je bolje hladno i evo presjek.


Broj komentara: 13:

  1. Super izgleda, meni bi mozda bilo malo kruha, a puno mesa, ali ja sam i onako kruhofilka:) Samo se sjetim soka kada sam prvi put vidjela Bratwurst (1 metar kobasice viri sa svake strane zemlje), pa su mi objasnili da to niko ne jede zbog kruha nego zbog kobasice!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo odlično izgleda, a ukusno mora biti po defaultu. Ja slično radim sa lisnatim tijestom, koje budući je masno još dodatno sačuva i daje mekoću svinjskom fileu koji bi inače bio prično suh, ali mi se ideja o krušnom tijestu više sviđa! U svakom slučaju za mene mesojeda, ovo je savršen recept!

    OdgovoriIzbriši
  3. @ melrose, imaš pravo, ne samo da ga je malo, nego je mnogima najbolji dio svega.
    @ Tadeja, masnoću i sočnost spašava špekec obavijen oko filea a i masna kobasica u sredini koja je dala svoje, a sve što je ostalo od prženja, natopili smo kruhek, da se ne bi koja kalorija skučajno izgubila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmm... ko da osećam miris tih ljutih kobasica!

    OdgovoriIzbriši
  5. @ maxivida, ma pogodila si, stvarno kad se peće širi se biris kobasica, svi ostali sastojci poprime taj miris, jer ruku na srce, svinjski file je malo anemičan, pa ona popravi cijelu situaciju makar je kobase relativno malo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je izvrsna ideja i ja bih više voljela još kruha:)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Vrlo kreativno i jednostavno prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  8. @ Snježa, naravno, kruh natopljen skoro je najbolji dio, ali može se uzeti neki veći kruh, ovo je onaj naj manji, malo veći od francuza.
    @ Selma hvala, nedostajala si nam.

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Dunja, moram komentirati očevidno: ovo je jedno od jela koje ilustrira čestu poveznicu s hranom: erotiku. Moj prijatelj, slikar, rekao bi to možda malo drukčije i izravnije, ali mi smo dame, kaj ne? Baš su me fotke zabavile, a ideja je odlično zabavna i simbolična!

    OdgovoriIzbriši
  10. @ Katarzis, ma konačno sam čekala da neto to primjeti, svi se žale da nema dovoljno kruha na toj stvari! Baš si me oraspoložila.

    OdgovoriIzbriši
  11. Odličan recept ali sam se i nasmijala komentarima.

    OdgovoriIzbriši
  12. @ Dilajla, moramo se malo i nasmijati opušteno se veseliti i komentarima i ovakvom druženju.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovo je odlično ! Ja bih onako "na prvu" isto rekla da bi stavila još kruha :)) ali i ovako bi sigurno brzo nestalo, izgleda tako dobro !
    Komentari su i mene razveselili, dobro kažeš ovdje smo da se družimo, opustimo i zajedno razveselimo :)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails