petak, 26. travnja 2013.

Crni slatki sendvići za put


Sigurno se pitate šta je ovo?
To je crna štrudla, odnosno njen ogrizotak! Odlazim s društvom na zabavno i dulje radno putovanje i na mene je palo napraviti nešto slatko i neobično. Mislim da je ova štrudla dovoljno neobična i da će zadovoljiti moje izbirljive i razmažene kolege i prijatelje.


Nedavno sam vidjela na blogu od naše Dijane takvu savijaču, samo što sam ja promjenila punjenje.
Ja sam radila s ananasom i vanili kremom s malo griza.


Sjajno je Dijana napravila tu kakao savijaču, pa neću prepisivati njene upute i redosljed, nego pogledati na njenom blogu, ako se netko želi upustiti u tu avanturu.


A moje punjenje ide ovako; 3 žutanjka, 4 dcl mlijeka, 150 g šećera (može biti i slađe), 2 žlice griza, malo vanilije, skuhati i ohladiti. Svježi ananas nasjeckati na sitne kockice. Na razvučeno tijesto rasporediti nadjev - kremu i po njoj ananas, ne pretjerati s punjenjem. 

Želim vam svima ugodno proljeće, ja ću biti jedno vrijeme odsutna, ali ću pogledati (ako bude signala), što ima nova u vašim kuhinjama, jer bez Ipada nikud.





Broj komentara: 9:

  1. Draga Dunja, prije svega želim ti ugodno putovanje i dobru zabavu sa tvojim kolegama i prijateljima ! A oni će sigurno biti jako zadovoljni sa ovom poslasticom jer je odlična, zanimljiva i izgleda jako dobro i lijepo ! I meni se jako svidio recept od Dajane, a sviđa mi se i ova tvoja verzija punjenja, baš je osvježavajuće i jako dobro došlo za ove toplije dane. I ovaj put, divna prezentacija i slikice !

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam vidjela onu crnu štrudlu i zabilježila je, divna je. Nisam se pitala što je ovo, jer predivno izgleda i vidi se da je nešto posebno i fino. Doduše, fil mi nikako ne odgovara i ne bih je jela jer ananas, gle čuda, ne volim. No, ovo je da se nahraniš samo gledajući. Prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Štrudla je zavodnica. Tako tamnoputa, zamamna i fotogenična. :) Lijepo se provedi i daj, kad se vratiš, našpotaj me da se konačno nađemo! :) Ljubi najmlađu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Izgleda otkaceno; dopada mi se kombinacija za punjenje.

    OdgovoriIzbriši
  5. fantastično neobično...
    ananas obožavam tako da nemam zamjerke!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Dunnja, zelim ti kreativno i prijatno putovanje, verujem da ce kolege uzivati u ovim slatkim zalogajcicima.:)) Puno lepuh pozdrava ti leti!

    OdgovoriIzbriši
  7. Zabavi se odmori se i putem skupi neki dobar novi recept a ja idem škicnuti i izvornik.

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično , totalna fora je ova crna boja!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails