srijeda, 25. svibnja 2011.

Sušene jagode


Jagode ulaze u punu sezonu, stvarno ih ove godine ima puno, na svakom čošku preko noći nikne neki kiosk sa svježim jagodama.



Naša draga blogerica Ebba s bloga Ebbas cuisine, oduševila me s postom o sušenim jagodama. Odmah sam odjurila na
tržnicu i donjela kući prekrasne, gigantske jagode i primila se posla.



Držala sam se uputa kako to napraviti. Dakle, zdrave i čvrste jagode narezati na fetice oko 3mm debljine. Poslagati ih na pleh obložen pec papirom u jednom sloju. Sušila sam ih u ventilatorskoj pećnici na 100 st. C skoro 2 sata.



Dobila sam mirisne i aromatične suhe listiće, zapravo čips od jagoda. U drugom navratu ću ih mljketi u prah, a danas u oduševljenju napravila sam nešto sitno i simpatično.



Napravljene su kuglice od marcipana sa sušenim jagodama. Uzela sam malo marcipana (industrijski), napravila kuglicu i ugurala u nju listiće suhe jagode i uranjala ih u rastopljenu čokoladu. Kad se zagrize ta kuglica, tekstura je interesantna i iznenađujuća.




Broj komentara: 20:

  1. Ajoooj, kakva krasna ideja..Sve s jagodama obožavam, probat ću sigurno i ove sušene jagode jer su i mene skroz oduševile..a takve pretpostavljam mogu stajati i nekoliko mjeseci..
    Predivno!

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam uzbudjena videvši ovo.Uvek izmišljam svašta nešto kad jagode navale u ba[ti.ovoga se nisam setila.Odlično.Kao i ove kuglice naravno;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehehehe pa sjajno ! Ebba nam je dala sjajnu ideju koja ima jako puno kombinacija!! Kuglice izgledaju odlično! ;-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivno !Obožavam i marcipan i jagode:)nadam se i ja da mogu da se sačuvaju i duže.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tako nešto ja zovem; savršenstvo bez mane! Vješto si spojila sušene jagode sa marcipanom i kraljicom svih kraljica čokoladom. Bravo!

    Lijep pozdrav iz Rijeke:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mmmm... Divno! Možda i ja osušim koju...

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelepa kombinacija, a fotke božanstvene! Ja volim ovakve rustične kuglice kada nisu sve jednake. Onda se vidi da su ručne izrade.

    OdgovoriIzbriši
  8. Dunja, nisam ni sumnjala da ćeš ih vrlo brzo napraviti :)))) i baš mi je drago! a nisam ni sumnjala da ćeš nas iznenadit receptom, ove kuglice ću svakako probati, tanjurić mi je prekrasan zajdeno sa fotografijama, a kuglice besprijekorne, i meni se sviđa što su ovako rustikalne! :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Ide mi voda na usta :)))) Fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  10. Jako interesantan spoj. Marcipan obožavam, ovo mi super djeluje, bravo za domišljatost :) I čini se jako fino

    OdgovoriIzbriši
  11. Predivno!! Jagode mi baš pašu s bademima i lješnjacima, tako da ne sumnjam da su u ovom marcipanasto-bademastom spoju fantastične!!

    OdgovoriIzbriši
  12. baš se spremam sušiti jagode u pećnici ali sam nekako skeptična, sad kad vidim i kod tebe kako su prekrasne, definitivno ću probati.

    OdgovoriIzbriši
  13. Pa ovo je fantastično, raj za oči!!! Kombinacija marcipana, čokolade i jagoda...Predivno :)

    OdgovoriIzbriši
  14. I don't think there's better way to hold on summer, like dried strawberries. This pralines I need to do for my Mom on Mother's Day, I'm sure! You have really gorgeous blog. Blessings from Poland!

    OdgovoriIzbriši
  15. Super, Dunja, iako nema šanse da sušim voće - jednostavno ga pojedem, pa ništa ne ostane za posušiti. Ma, sve izgleda savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  16. Evo baš šećem blogovima i gledam te sušene jagode kod Nevene i Dajane. Tako me mame da ih probam, a sad kad sam vidjela ovu deliciju kod tebe moram se definitivno baciti na posao. :)
    Ovo zbilja izgleda savršeno, a fotke su tako lijepe da sam hipnotizirana.:)

    OdgovoriIzbriši
  17. Odlično !! Jagode si super osušila, a kuglice sa marcipanom su pun pogodak, super kombinacija i vjerujem da je isto tako i super ukusno.
    Ovaj vikend nisam stigla, ali slijedeći sigurno ovo radim ! Sve mi prekrasno izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  18. Ajme koja divota od kuglica. ovo cu obavezno praviti cim i kod nas stigne sezona jagoda a gdje je tu je. Slike su fantasticne.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails