četvrtak, 6. lipnja 2013.

Jagode












Jagode usitniti vilicom ili štapnim mikserom, te im dodati kokosovog šećera i chia sjemeki, onoliko koliko želite postići gustoću.  Zašto chia sjemenke, zato jer su sposobne želirati sokove, voće, jogut i još štošta, pa ove "njoke" ne treba kuhati. Ostaviti sat vremena da se želira, žlicom formirati njoke, uvaljati ih u pržene listiće badema zaslađene s kokosovim šećerom. Služiti uz vanilijevu kremu. 




Cijelu sezonu uživali smo u senzacionalnim jagodama s farme u Vrbovcu od gospođe Štefice, a na prodajnom mjestu na tržnici Dolac. Radili smo sladolede, đemove, razne kolače i jednostavno  s tim divnim voćem radovali se dolasku ljeta. Ljeto je došlo, a jagode su pri kraju.








Broj komentara: 5:

  1. Jako zanimljivo, nisam nikad koristila ni ovo sjmenke ni šećer

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Dunja , ove njokice od jagoda su tako originalne i sigurno i jako ukusne. Jako mi je zanimljiva cijela kombinacija, a krema od vanije na kraju je odličan dodatak za potpuno uživanje u ovoj poslastici. Slike su prekrasne, jagodica sa prve slike me mami da pružim ruku da je uzmem preko ekrana !

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails