tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post2232162751044106087..comments2024-02-09T18:47:38.035+01:00Comments on Parfe Dunja: Siromaško jelo - žličnjaci od heljde s timjanomUnknownnoreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-9835208652303729262014-07-23T11:30:55.968+02:002014-07-23T11:30:55.968+02:00Prvi put čujem za heljdin griz! Morat ću pronjuška...Prvi put čujem za heljdin griz! Morat ću pronjuškati trgovinama <a href="http://www.burzahrane.hr/kategorije/zitarice/brasno/heljdino_brasno#ponuda" rel="nofollow">zdrave</a> prehrane :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03278687376047097812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-54212779140195391772011-10-13T10:57:55.432+02:002011-10-13T10:57:55.432+02:00prvo sam pomislila na žgance od heljdinog brašna, ...prvo sam pomislila na žgance od heljdinog brašna, ali vidim da nisu, ovo je nešto drugo i nisam probala, ali svakako budemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-56627443267395873132011-10-11T10:36:04.837+02:002011-10-11T10:36:04.837+02:00Kod nas se heljda polako uvlači u kuhinje ali ugla...Kod nas se heljda polako uvlači u kuhinje ali uglavnom preko pita koje se rade sa heljdinim korama. Ovo je nešto sasvim novo za mene, a sigurno da je iskonsko jelo, i da su se naši preci slično hranili. Moram da pronjuškam za taj griz. Uđem ja u radnje zdrave hrane ali svaku put zaboravim šta tražim pošto su te radnje prepune nekih meni nepoznatih stvari.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-89177194996095072992011-10-10T08:48:40.336+02:002011-10-10T08:48:40.336+02:00Da nažalost heljda se danas jako malo koristi a nu...Da nažalost heljda se danas jako malo koristi a nutricionistički jako djelotvorna a i fina ,definitivno drugačiji recept ali mi se sviđa.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-6601892865976170172011-10-10T08:10:09.070+02:002011-10-10T08:10:09.070+02:00obozavam heljdu,, moja baka je iz Podravine pa sam...obozavam heljdu,, moja baka je iz Podravine pa sam prakticki odrasla na tome, ovo probam sigurno,, a fotke su ti posebno lijepe:)Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-50947779393540016402011-10-08T19:54:36.026+02:002011-10-08T19:54:36.026+02:00Volim heljdu, a upoznala sam je kada sam tek otkri...Volim heljdu, a upoznala sam je kada sam tek otkrivala sa čime se borim. :)<br />Od tada se često družimo u obliku kruhića, palačinki, pitica.<br />Griz heljdin, teško da ću naći, ali ako ništa drugo, mogu si ovako preko tvojih, uvijek tako "živih" slika, zamišljati kakav im je okus. :)<br />A tanjiri? Eh...Наташаhttps://www.blogger.com/profile/11134057857217267425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-47691743344516555022011-10-07T22:40:38.084+02:002011-10-07T22:40:38.084+02:00@ Kranjica, da znaš da sam pomislila na Sloveniju ...@ Kranjica, da znaš da sam pomislila na Sloveniju kad sam pisala post. Kod njih je vrlo proširena namirnica, probala sam njihovih divnih zlevanki, konačno, heljda raste na višoj nadmorskoj visini.<br />@ Branka hvala, ovo heljdina kaša s voćem odlična ideja za doručak.<br />@ Selma, hvala draga, trudim se dati najbolje od sebe i to bez uvjetno, tad mi je duša namirena.<br />@ Monika hvala, prelijepo je baš na vjenčanju izaći s narodnim menijem, prekrasno.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-34227266658154631632011-10-07T15:59:03.582+02:002011-10-07T15:59:03.582+02:00Heljda je nekad u mom kraju bila neizostavna. Helj...Heljda je nekad u mom kraju bila neizostavna. Heljdina kaša je bio tipičan prilog i moja baka ju je obožavala. Mi smo ju imali na meniju na svom vjenčanju, svi su se čudili jer ju nisu jako dugo jeli, a moja baka je bila oduševljena i nije ju mogla prestati jesti :) Ovi njoki izgledaju fenomenalno! Moram ih probati napraviti.Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-1363736252316270282011-10-07T14:46:30.199+02:002011-10-07T14:46:30.199+02:00Draga Dunja,
Tvoj je jedan od blogova o kojima sam...Draga Dunja,<br />Tvoj je jedan od blogova o kojima sam pisala da ne mogu ostaviti komentar. A to silno želim jer je sve predivno i naprosto osvaja izgledom i prezentacijom. <br />krasne su riječi što ti ih je uputila Zondra Art, ne znam pretočiti u stihove svoje oduševljenje, ali ti se istinski divim. Ti si jedna krasna gospođa, umjetnička duša, imaš smisla za lijepo i kuhaš tako privlačna jela.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-40411912356828521182011-10-07T10:18:42.582+02:002011-10-07T10:18:42.582+02:00Ovo je zbilja delicija ! Volim kada danas otkrivan...Ovo je zbilja delicija ! Volim kada danas otkrivano mnoga zaboravljena, nekada siromaška jela i uvidimo koliko su zapravo dobra i fina i hvala ti za ovaj recept ! Uz dodatak ponekog začina kao što je ovdje majčina dušica koja je sigurno zamirisala cijelo jelo dodatno uživamo. Ja sam nekada često radila heljdinu kašu sa voćem, ali sam je u zadnje vrijeme zanemarila, sada si me i na nju podsjetila. Ove žličnjake bih rado isprobala, zanima me heljdin griz, a svakako mi izgledaju fino i primamnjivo. U tvojoj prekrasnoj prezentaciji privlače još i više !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-84202822274684691932011-10-07T09:38:03.501+02:002011-10-07T09:38:03.501+02:00jako volim heljdu. To su moji slovenski geni. Kras...jako volim heljdu. To su moji slovenski geni. Krasno izgledaju žljičnjaci pravi radni doručak.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-68809298249176140552011-10-07T08:55:33.499+02:002011-10-07T08:55:33.499+02:00@ Ebba, Mihaela, Marija, hvala, Nekad su stari lju...@ Ebba, Mihaela, Marija, hvala, Nekad su stari ljudi na selu bili pametni i razboriti, heljdu su namjerno grubo mljeli da im se postupno luči hrana, usporava glad, a znali su da je dobra za ublažavanje boli u rukama. Kasnije je potvrđen visok udio B vitamina. Malo je i gorkastog okusa, spada u žitarice, makar to zapravo i nije.<br />Tanjurići i suđe, naravno moje je, moji me zafrkavaju da prvo napravim tanjur, a onda jelo, i to ono koje po boji odgovara suđu. Ha, naravno da nije tako.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-68769290348015320582011-10-07T08:22:41.400+02:002011-10-07T08:22:41.400+02:00Volim starinska jela to me podsjeća na djetinstvo ...Volim starinska jela to me podsjeća na djetinstvo i baku.<br />I ja bi dodala da su tanjuri predivni :)Marijahttp://sara-robi.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-46839338012476844512011-10-06T23:39:31.520+02:002011-10-06T23:39:31.520+02:00Heljda se jos uvek nije uselila u moju kuhinju, ta...Heljda se jos uvek nije uselila u moju kuhinju, tako da nemam predstavu kakvog je ukusa i kako bi nam se dopala. Vidim, u poslednje vreme, mnoge interesantne recepte sto sa heljdinim brasnom, sto sa grizom, cak vidim da se dole kod nas mogu nabaviti i listovi za savijace od heljdinog brasna pa sve cesce razmisljam da joj otvorim vrata i dam priliku :)<br /><br />Tanjirici na fotkama su predivni, jel to tvoj rucni rad?Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-78465116974477390722011-10-06T22:05:31.528+02:002011-10-06T22:05:31.528+02:00@ Miki, nisam probala, ali mislim da može, probaj ...@ Miki, nisam probala, ali mislim da može, probaj malu količinu.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-39131967801075841222011-10-06T21:57:52.450+02:002011-10-06T21:57:52.450+02:00ajme koje fantastično starisnko jelo, oduševljena ...ajme koje fantastično starisnko jelo, oduševljena sam. često kupujem od Severa ili eko klasa razna brašna, tako sam kupila raženi griz jednom :), ali ovo treba svakako probati. Fotografije su prelijepe, i naravno boje na njima. Ma već znaš sve, da ne ponavljam.. :)))Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-34083728610793762192011-10-06T21:53:32.779+02:002011-10-06T21:53:32.779+02:00Jako mi se dopada recept... Dunja, jel' bas mo...Jako mi se dopada recept... Dunja, jel' bas mora griz? Ja imam heljdino brasno, pa ne znam da li da se usudim sa njim probati...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-80195387212389420772011-10-06T21:45:31.426+02:002011-10-06T21:45:31.426+02:00Drago mi je da ti se sviđa:)
PusaDrago mi je da ti se sviđa:)<br />PusaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-86757404124321021692011-10-06T21:25:52.991+02:002011-10-06T21:25:52.991+02:00@ Tamara for dessert, hvala, boje su moja opsesija...@ Tamara for dessert, hvala, boje su moja opsesija, šta mogu.<br />@ Tamara, hvala, baš mislim drva tri jela složit iz prošlosti i iz skromnih sastojaka, sljedeće su na redu štrukle siromaha iz crnog brašna, na listu kupusa i iz krušne peći.<br />@ Tanja hvala, vrijedi se potrudit stvarno je odlično i po okusu i nutricionistički vrlo opravdano, može poslužit i grubo samljevena heljda.<br />@ Zondra art, ne skida mi se osmjeh s lica, nije mi nitko napisao pjesmu. Ja ću si tu pjesmicu složit na neku svoju instalaciju, pa ju objavim. Pusa<br />@ Maslinka, hvala.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-46161543655472897782011-10-06T20:11:42.611+02:002011-10-06T20:11:42.611+02:00Ostavljaš me bez teksta... Fantastično...Ostavljaš me bez teksta... Fantastično...JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-45408301934773097982011-10-06T19:19:58.441+02:002011-10-06T19:19:58.441+02:00Savršenstvo bez mane
uvijek izvire iz tvoje hrane,...Savršenstvo bez mane<br />uvijek izvire iz tvoje hrane,<br />predivne slike i boje<br />očarale su misli moje.<br /><br />Treba htjeti, treba znati<br />kako umjetnost od hrane napraviti.<br /><br />Ti to umiješ,<br />ti to znaš iz posta u post,<br />da nam daš.<br /><br />P.S. Oprosti na ovoj maloj pjesničkoj slobodi, post mi je bio jako inspirativan i lijep, pusa:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-10247511555446823422011-10-06T17:51:40.965+02:002011-10-06T17:51:40.965+02:00Slike su me očarale, kao i svaki put :) Heljdin gr...Slike su me očarale, kao i svaki put :) Heljdin griz nisam nikad probala, moram vidjeti gdje se može kupiti, pa bi vrlo rado isprobala ove žličnjake! Suđe mi je prekrasno! :)tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-10703063351934580682011-10-06T17:49:49.945+02:002011-10-06T17:49:49.945+02:00super i je ova tema :) Jako interesantno jelo, nis...super i je ova tema :) Jako interesantno jelo, nisam nikada probala žličnjake od heljde, ali heljdu općenito volim. Ovo bi mi se jako svidjelo. Fotke su prekrasneBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-72485115894900979202011-10-06T16:53:40.256+02:002011-10-06T16:53:40.256+02:00Na tvojim fotkama me uvijek impresionira kombinaci...Na tvojim fotkama me uvijek impresionira kombinacija boja. Tako je i ovaj put. <br /><br />Što se heljde tiče, jela sam jedino tjesteninu. Kad si napisala da je ovo bilo jelo za težake, odmah sam tražila da li ima pancete - to je namirnica koja je bila neizostavna o ovakvim jelima.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.com