tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post9128472873863636915..comments2024-02-09T18:47:38.035+01:00Comments on Parfe Dunja: Kruh od oraha i kopriveUnknownnoreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-37056657707210690502010-04-27T14:39:57.435+02:002010-04-27T14:39:57.435+02:00Meni je fantastičan, pošto često berem koprive slj...Meni je fantastičan, pošto često berem koprive sljedeći je ovo recept koji ću praviti. Hvala za uputu o branju, spremanju kopriva!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-77883288751258280832010-04-25T09:59:41.826+02:002010-04-25T09:59:41.826+02:00Draga Dunja, hvala ti na ulaznici, bas si me oduse...Draga Dunja, hvala ti na ulaznici, bas si me odusevila i jedva cekam da isprobam ovaj kruhek :)Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-67639287281172633082010-04-23T10:58:16.219+02:002010-04-23T10:58:16.219+02:00@ hvala djevojke, a što se tiče koprive, meni je u...@ hvala djevojke, a što se tiče koprive, meni je u takvom kruhu ne zamjenjiva, osim što je kruh obogaćen mineralima do kojih se teško dođe inače, kruhu daje vlažnost a orah masnoću koja je isto visoko vrijedna. Dvije šnitice ovog kruha i čaša jogurta, odličan doručak a meni i večera, a uz zeru nekog finog sira.... Koprivu treba brati samo gornja 4 lista (u rukavicama naravno) i obavezno blanširati. Nije baš poželjno pretjerivati, na tu količinu brašna izvagala sam blanširanu koprivu i ocijeđenu ispalo je 80 grama. Može se brati kroz cijelu sezonu, jer nakon košnje opet izlaze mladi izdanci - znači samo gornja 4 lista! Ostali su prezasićeni.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-24156239420132627262010-04-23T10:29:39.744+02:002010-04-23T10:29:39.744+02:00Odlična kombinacija, a kruh izgleda prekrasno!Odlična kombinacija, a kruh izgleda prekrasno!Valihttps://www.blogger.com/profile/07942506357965394937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-35286866561305653502010-04-23T10:01:27.847+02:002010-04-23T10:01:27.847+02:00Super, divno izgleda. Moram se sjetiti nabrati kop...Super, divno izgleda. Moram se sjetiti nabrati koprive, nemam običaj, ali evo još jednog recepta koji će me natjerati da ih berem.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-1716392242658923732010-04-23T09:51:34.462+02:002010-04-23T09:51:34.462+02:00Koja izvrsna kombinacija. Orahe, bademe, lješnjake...Koja izvrsna kombinacija. Orahe, bademe, lješnjake... često dodajem kruhu ali koprivu nikad nisam. Ovo je nešto što definitivno treba probati. :)<br />Ovaj kruh izgleda fantastično. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-85585350198014033692010-04-23T09:23:48.710+02:002010-04-23T09:23:48.710+02:00fantasticno... volim ovakve hlebove!fantasticno... volim ovakve hlebove!JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-39775117250574949732010-04-23T09:06:06.795+02:002010-04-23T09:06:06.795+02:00Prekrasan kruh, izgleda tako rustično. Kakav je kv...Prekrasan kruh, izgleda tako rustično. Kakav je kvalitet, tj. nekvalitet kruha u našim prodavnicama trebali bi stalno spremati domaći. I ja također dodajem ponekad orahe u kruh... Kopka me i ova Tadejina ideja.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-87383282543431783072010-04-23T08:33:41.947+02:002010-04-23T08:33:41.947+02:00I izgledom i sastojcima odličan! J orahe često sta...I izgledom i sastojcima odličan! J orahe često stavljam u kruh i pogače, ali mljevene, zamijenim dio brašna, a razmišljala sam intenzivno i o koprivi. Odlično ti je ovo ispalo. Baš je Shrekasti:))Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.com