tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post6465809386130710233..comments2024-02-09T18:47:38.035+01:00Comments on Parfe Dunja: Kesten ravioliUnknownnoreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-58391320707034444112010-11-08T00:37:32.535+01:002010-11-08T00:37:32.535+01:00S ovim si me definitivno kupila! :)S ovim si me definitivno kupila! :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-8012836371892890822010-10-23T11:19:28.373+02:002010-10-23T11:19:28.373+02:00Kesteni su mi jedna od najdražih stvari na svijetu...Kesteni su mi jedna od najdražih stvari na svijetu. Dugo sam tražila kestenovo brašno po Zagrebu jer sam htjela isprobati neke talijanske recepte s njem, nažalost bilo je bezuspješno. Padalo mi je na pamet da ga sama napravim ali tu sam malo lijena. Jedva se natjeram jednu kilu kestena skuhati, očistiti i spremiti za pire. :)<br />Ne znam možda moja tehnika čišćenja nije dobra jer ja na kilu kestena izgubim skoro cijeli dan?!<br />Ovi ravioli su me odševili, sadrže sve što obožavam i rado bi ih probala. Samo kad ne bi bila toliko lijena. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-70350000671596354572010-10-21T09:13:55.390+02:002010-10-21T09:13:55.390+02:00@ Snježa, ne mogu se ni ja pohvaliti da često prav...@ Snježa, ne mogu se ni ja pohvaliti da često pravim domaće tijesto, ali svako toliko me uhvati volja, naročito kad mi se zalomi neka industrijska osrednja, pa poludim. Ovi ravioli su u stvari predjelo, a kao što vidiš u njima nema ništa osobito, čak ni nekih začina. To je tajna talijanske siromaške kuhinje. Tako da onaj okus koji se želi naglasiti dođe do izražaja.<br />@ Nina, ako ti se da, a ukućani su spremni probati nešto različito od onog na što su navikli, slobodno probaj, ako ništa drugo, ne utrošiš puno.<br />@ Dilajla, znala sam da će se tebi to dopasti naj više, a što se tiče mašinice, kad radim manju količinu, niti ne vadim mašinicu, samo napravim nered u kuhinji.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-5311206181248222352010-10-21T08:49:30.285+02:002010-10-21T08:49:30.285+02:00Divota prava i ovo je u biti prava delicija.Nemama...Divota prava i ovo je u biti prava delicija.Nemama mašinicu za paštu ali ću probati tanko razvaljati i raditi raviole.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-64882465337557655002010-10-20T20:52:12.374+02:002010-10-20T20:52:12.374+02:00od kestena sam samo probala kolače, ali ovako slan...od kestena sam samo probala kolače, ali ovako slano jelo nisam probala, no moglo bi biti jako finoNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-52962740908271829822010-10-20T19:54:08.364+02:002010-10-20T19:54:08.364+02:00Fantastično! Kestene jedemo samo pečene i ne znam ...Fantastično! Kestene jedemo samo pečene i ne znam kako se može od njih spremiti i nešto ovako fino. A nisam odavna pravila ni domaće tijesto:)) Moram se pokrenuti!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-18146035296990734212010-10-20T18:57:21.641+02:002010-10-20T18:57:21.641+02:00@ Surac, hvala ti, je stvarno je posebno.
@ Nataša...@ Surac, hvala ti, je stvarno je posebno.<br />@ Nataša, okus, egzotično slatkast, ovisi i o vrsti kestena, netkom se to sviđa i zavoli, a neki se groze. U Italiji je redovno na jelovniku, a specijaliteti mrak. Malo u google upiši Castagnaccio pa da visiš što talijanke rade s kestenovim brašnom. Mozak mi stane od specijaliteta.<br />@ Branka, hvala ti, svekrva je zauzela posebno mjesto u mojoj memoriji, često je se sjetim i kad zapnem, sjetim se kroz što je ona morala proći. Malo ću se interesirati po dućanima zdrave hrane, pa ako nađem kestenovo brašno, javim.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-90953142346100819012010-10-20T17:29:47.148+02:002010-10-20T17:29:47.148+02:00Predivna posveta pok. svekrvi i tako mi je lijepo ...Predivna posveta pok. svekrvi i tako mi je lijepo pročitai kako pišeš o njoj i njezinom životu . Ravioli su odlični, jako interesantni sa ovim punjenjem , i prekrasno izgledaju !! <br />Kestenovo brašno mi je izazov, kod nas ga nigdje nisam vidjela ali otiđem li ubrzo negdje izvan granica sigurno ću ga potražiti.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-18761923201776978572010-10-20T14:58:04.890+02:002010-10-20T14:58:04.890+02:00Nikada nisam probala nešto što je napravljeno od k...Nikada nisam probala nešto što je napravljeno od kestenovog brašna. Kakav je ustvari okus? Znatiželjna sam! :) A ravioli su ti čarobni! :)Наташаhttps://www.blogger.com/profile/11134057857217267425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-53305686028620016192010-10-20T13:38:33.604+02:002010-10-20T13:38:33.604+02:00Pa to je poseban ukus, super...Pa to je poseban ukus, super...Miodrag Surachttps://www.blogger.com/profile/13189226811143124287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-77136624572245711802010-10-20T13:23:16.526+02:002010-10-20T13:23:16.526+02:00@ Ebba, njoke su nešto posebno dobro, a moja svekr...@ Ebba, njoke su nešto posebno dobro, a moja svekrva je od kestenovog brašna radila neku vrstu žganjaca, koji su se malo prohladili i rezali žicom na fete i zatim služili za dinstanim gljivama i pršutom. Svakako se poigraj s brašnom, možda neku prvo malu količinu za probu. Sasvim nezamjenjiv i čaroban okus.<br />@ Katarzis, imaš pravo, ne znam ni ja kako bi razvikla tanko i čvrsto tijesto bez mašinice, makar za manje količine više ima posla dok se mašinica složi, pa poslje pospremi i očisti... ali strast, je strast. <br />@ Mihaela, ne brini za kilograme, sići će oni bez brige, uživaj u svemu što ti život pruža. Ovo za Ebbine njoke, dajem glas za njih, sigurno je nešto savršeno.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-40136569347316928722010-10-20T12:56:20.105+02:002010-10-20T12:56:20.105+02:00Jaaao Dunja, pa ovo je vise nego savrseno. Obozava...Jaaao Dunja, pa ovo je vise nego savrseno. Obozavam kesten i spremam se ovih dana da pravim brasno od kestena jer ga ovde nema a snimila sam gomilu odlicnih recepata koji "traze" ovaj sastojak :) A i ove njoke od kestena koje Ebba spominje zvuce odlicno... nikada se ja necu resiti ovih kilograma :)))Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-88085576662887055442010-10-20T12:14:56.482+02:002010-10-20T12:14:56.482+02:00E, ovo je kombinacija s kestenima koja mi se jako ...E, ovo je kombinacija s kestenima koja mi se jako sviđa. Na žalost, kako mi ne pada na pamet da sama radim tijesto (nemam onu mašinicu, ali ju ima mama, a što ima mama, to nije za kćer jer kćeri ni za živu glavu ne žele biti staromodne kao njihove mame!), ne znam kako da se, osim gledajući ove krasne fotke, nauživam raviola!Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-36792136601154408432010-10-20T12:01:41.214+02:002010-10-20T12:01:41.214+02:00ajme ovo je savršeno Dunja.. evo doma bašp imam ke...ajme ovo je savršeno Dunja.. evo doma bašp imam kestenovog brašna koje stoji od prošle godine..nisam neki veliki ljubitelj kestena, pa tako niti nisam još napravila talijanski klasik od kestena - Castagnaccio, ali ove raviole bi baš mogla napravit, čak sam mislila i njoke od kestena, baš je bio recept na pakiranju. :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.com