tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post5972876647053680592..comments2024-02-09T18:47:38.035+01:00Comments on Parfe Dunja: Paradajz, zlatna jabuka, jabuka ljubavi...Unknownnoreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-75657813862563209652012-09-30T01:52:35.127+02:002012-09-30T01:52:35.127+02:00Poslednja fotografija Karavadjovska...Poslednja fotografija Karavadjovska...Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-2979492887363202042012-08-17T20:12:52.728+02:002012-08-17T20:12:52.728+02:00Dunja, nisam znala da se za rajčicu još kaže i da ...Dunja, nisam znala da se za rajčicu još kaže i da je jabuka ljubavi, ali da je volim - volim je! Kako imamo svoj mali vrt, svake godine su nam rajčice neizostavne. Onaj ostatak koji ne pojedemo uvijek zamrznemo za zimu - za juhu ili za špagete s rajčicama. Kao djetetu bila mi je najdraža onako sirova,a jela bih je kao jabuku. Ima nešto u tom nazivu :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-18622222136203355302012-08-05T21:36:41.643+02:002012-08-05T21:36:41.643+02:00Razumem. Ali iskreno sam impresionirana tvojom kre...Razumem. Ali iskreno sam impresionirana tvojom kreativnošću i smelošću i količinom znatiželje i energije uopšte... Samo par ljudi sam upoznala koji imaju te osobine u 60+, čini mi se da je ljudima uvek lakše naći razlog za nesreću nego za sreću, čak i kad im se nudi oboje. <br />Sve najbolje.Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-62493880907788884512012-07-30T19:49:05.626+02:002012-07-30T19:49:05.626+02:00Hvala i tebi Majo, a što se tiče "čuda neviđe...Hvala i tebi Majo, a što se tiče "čuda neviđena", znaš kad kuhaš 40 godina za obitelj, zapravo za muža kojem želiš ugoditi hranom iz ljubavi, sve se svodi na prilično jednolično kuhanje i to prilično zamara. No njegov odlazak, kako got bio težak, iskoristila sam da ugodim sebi i nađem novotarije i bacim se u experimentiranje što prije nisam mogla (ili smjela) pa nastojim uživati i naći ljepotu... na pijaci! Dobro, odem koji put i malo dalje.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-10038084149262252222012-07-30T19:37:52.947+02:002012-07-30T19:37:52.947+02:00Istina Tamara, trtići su famozni.Istina Tamara, trtići su famozni.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-37468017092581002732012-07-29T23:46:19.464+02:002012-07-29T23:46:19.464+02:00Hvala tebi, Dunja, na probanju recepta, i novom pe...Hvala tebi, Dunja, na probanju recepta, i novom pečatu koji uvek svemu daš.<br />Paradajz, taj "rebrasti", u životu videla nisam. Ustvari često imam utisak da povrće/voće koje kod tebe viđam nije s ovih prostora, krompir ljubičasti, pa afrički, pa... :)<br />Pozdrav,<br />MajaMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-31679021036437805802012-07-26T12:49:01.298+02:002012-07-26T12:49:01.298+02:00jako volim pomidore, često ih punim, ove godine sm...jako volim pomidore, često ih punim, ove godine sma i tarte tatin isprobala i svido mi seTamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-37157851873032783992012-07-26T07:54:58.245+02:002012-07-26T07:54:58.245+02:00Sjajno!Sjajno!Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-70098912959903019882012-07-25T22:59:25.088+02:002012-07-25T22:59:25.088+02:00Dunja, baš mi je drago da si se sjetila marmelada ...Dunja, baš mi je drago da si se sjetila marmelada jer se i ja često sjetim paradajza kada krenem neku novu raditi. Naime, nisam ga još smjestila u marmeladu iako imam neke ideje i kombinacije pa ću to , nadam se , uskoro i napraviti. Svakako ću imati na umu ovu sortu paradajza.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-27187720299273438092012-07-25T22:43:59.129+02:002012-07-25T22:43:59.129+02:00Hvala Petra, istina, štrudlu je možda i najjednost...Hvala Petra, istina, štrudlu je možda i najjednostavnije napravit, a i brzo nestane.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-1505306902581140622012-07-25T22:41:22.758+02:002012-07-25T22:41:22.758+02:00Hvala draga Lana, e kad bi imala vremena, ali nema...Hvala draga Lana, e kad bi imala vremena, ali nemam, ali uživam s vama svima i ovako izmjenjivati iskustva i radujem se svakom tvom novom postu.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-44357753198409271572012-07-25T22:37:40.695+02:002012-07-25T22:37:40.695+02:00Hvala ti draga.Hvala ti draga.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-71396495982725714362012-07-25T22:36:07.182+02:002012-07-25T22:36:07.182+02:00Hvala Tamara, savijaču su mi moji prvu smazali.Hvala Tamara, savijaču su mi moji prvu smazali.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-33552705078640627852012-07-25T22:33:57.913+02:002012-07-25T22:33:57.913+02:00Hvala ti, ovo s titulom imaš pravo, ufrižideru su ...Hvala ti, ovo s titulom imaš pravo, ufrižideru su uvijek, ili svježi ili pelati ili onaj iz tube. Ne znam koje je povrće tako zastupljeno.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-19420428083787969252012-07-25T22:30:42.297+02:002012-07-25T22:30:42.297+02:00Hvala Branka, kad sam radila to s paradajzima, sje...Hvala Branka, kad sam radila to s paradajzima, sjetila sam se tvojih marmelada, mislim da je bilo nešto s paradajzom, ili se varam, moram malo pogledat. Ovakva slatka sorta baš bi odgovarala.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-48128555604632720682012-07-25T15:56:48.197+02:002012-07-25T15:56:48.197+02:00Sve izgleda prekrasno, posebno mi je za oko zapela...Sve izgleda prekrasno, posebno mi je za oko zapela ova savijača.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-81184528915205570822012-07-24T16:58:31.492+02:002012-07-24T16:58:31.492+02:00Draga Dunja, tvoje fotke najradije zamisljam u jed...Draga Dunja, tvoje fotke najradije zamisljam u jednoj divnoj rusticnoj kuharici prepunoj finih, brizljivo odabranih receptica... ne znam sta mi je od svega ovoga lepse, potpuni vizuelni i gastronomski uzitak.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-47185269048358579302012-07-24T13:16:11.552+02:002012-07-24T13:16:11.552+02:00Bajno :)Bajno :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10811596466266657803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-46225753772858580492012-07-24T11:43:12.677+02:002012-07-24T11:43:12.677+02:00ovo sve tako preidvno izgleda i mami, obožavam raj...ovo sve tako preidvno izgleda i mami, obožavam rajčicu ali još nisam ništa pripremila s njom, jedem ju samo posoljenu svježu, morala bih. Jako mi se sviđa ova ideja savijače!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-90324019160538045612012-07-24T08:43:43.517+02:002012-07-24T08:43:43.517+02:00Da je po mom ukusu, paradajz bi dobio titulu kralj...Da je po mom ukusu, paradajz bi dobio titulu kralja povrća.<br />Sva prikazana jela su više nego predivna, a slike fantastične - da voda pođe na usta!Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-24702437002803130672012-07-23T23:17:15.984+02:002012-07-23T23:17:15.984+02:00Paradajz jako volim, sve moguće vrste i u svim mog...Paradajz jako volim, sve moguće vrste i u svim mogućim kombinacijama, jednostavno je posebna namirnica, baš kako si napisala. Posebno mi se sviđa kako si ga opisala u naslovu. Jela koja si napravila sa paradajzom su odlična, sviđaju mi se i Majin i Jelenin recept, ali mene je prije svega privukla tvoja štrudla, a onda još i posebno tapenada, izvrsno ! A tek prezentacija i slike, ostavljaju bez daha, uistinu posebne i fantastične !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-79313552451332408712012-07-23T23:02:25.517+02:002012-07-23T23:02:25.517+02:00Hvala Jelena. Ma ovi su mi paradajzi koliko i ukus...Hvala Jelena. Ma ovi su mi paradajzi koliko i ukusni, još više fotogenični, a što se tiče tartića, morala zam ih modlom pbrezati nakon što sam ih istresla, rubovi su bili neuredni, a znaš kakva je fotografija, vidi više nego naše oko.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-76991238900769686862012-07-23T22:57:28.325+02:002012-07-23T22:57:28.325+02:00Hvala draga, ovo za štrudlu za svaku preporuku, ja...Hvala draga, ovo za štrudlu za svaku preporuku, jako je fina i hladna drugi dan.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-41655601491559419562012-07-23T22:54:55.190+02:002012-07-23T22:54:55.190+02:00Misliš vjerojatno šljivar, da to je isto jedna odl...Misliš vjerojatno šljivar, da to je isto jedna odlična sorta.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-22319649174284792602012-07-23T22:51:37.297+02:002012-07-23T22:51:37.297+02:00Hvala Majo, istina, nisam ni ja do ovog ljeta.Hvala Majo, istina, nisam ni ja do ovog ljeta.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.com