tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post4877746868989674782..comments2024-02-09T18:47:38.035+01:00Comments on Parfe Dunja: Bijeli Božić, kolačići s ledenom kremomUnknownnoreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-10178125398342277102013-12-10T19:13:49.497+01:002013-12-10T19:13:49.497+01:00Dunja da li misliš da bi opstali na stolu jedno 2 ...Dunja da li misliš da bi opstali na stolu jedno 2 sata, napravljeni od ulja. U Beogradu nema nigde masti samo ulje. Davno sam ih uz Lurdske šnite pinovala a sad reših i jedno i drugo da napravim za slavu 9. januara.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-69511342621860638422013-05-27T20:12:53.719+02:002013-05-27T20:12:53.719+02:00Joj krivo sam napisala, do 27 st je u krutom stanj...Joj krivo sam napisala, do 27 st je u krutom stanju, a nakon toga u tekućem.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-24962778479316141582013-05-27T20:06:05.681+02:002013-05-27T20:06:05.681+02:00E, to je ipak ulje. Obzirom da je ovih dana prohla...E, to je ipak ulje. Obzirom da je ovih dana prohladno cocosovo ulje se ukruti na 27 st.C. Ja to ulje koristim za kompletnu ishranu, čak i za salate. Kad ga donesem kući, ugrijem staklenku i ulje pretresem u bočicu. Prije upotrebe stavim ju u lončić s toplom vodom i brzo mijenja agregatno stanje. Inače ceres mast se pakira u papir kao recimo naš maslac, a ne u posudicu. Jel sad jasnije?Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-25982792399348641682013-05-27T19:51:22.488+02:002013-05-27T19:51:22.488+02:00Hvala na brzom odgovoru.
Neki dan kupila sam stakl...Hvala na brzom odgovoru.<br />Neki dan kupila sam staklenku "nečega", na staklenci piše da je to kokosova mast. U trgovini je bila na polici (ne u hladnjaku) i meni je to izgledalo kao čvrsta bijela masa. Kad sam došla kući, otvorila sam staklenku i bila iznenađena kako je ta masa tvrda. Dvoumila sam se trebam li to nakon otvaranja držati u hladnjaku - na kraju sam to ipak ostavila na sobnoj temperaturi. I već danima stoji na sobnoj temperaturi i to je i dalje čvrsta bijela masa (tvrda je kao maslac iz hladnjaka!), nema ni traga nikakvoj tekućini, tj. ulju.<br />Na staklenci nigdje ne piše da je to ceres. <br />Zbunjuje me što je meni u trgovini i ono u staklenci na kojoj je pisalo kokosovo ulje izgledalo isto tako: čvrsta bijela masa. Trebala bih kupiti jedno i drugo, pa da vidim razliku.<br />Hvala.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-51254956749771080162013-05-26T09:17:04.347+02:002013-05-26T09:17:04.347+02:00Razlika, pa ima i nema, kako se uzme. Kad se kokos...Razlika, pa ima i nema, kako se uzme. Kad se kokosovo ulje sa sobne temperature stavi u frižider, ono očvrsne i onda to zovu mast. No to nije točno, ulje je jedno i drugo. Postoji baš kokosova mast i zove se ceres, ona je u krutom stanju i na sobnoj temperaturi i zato je podesna za kolače, no na žalost ja ju kupujem u Austriji, kod nas ju nisam našla.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-9441949117137381932013-05-26T09:01:39.101+02:002013-05-26T09:01:39.101+02:00Koja je razlika između kokosove masti i kokosovog ...Koja je razlika između kokosove masti i kokosovog ulja? Gledala sam na policama trgovine staklenke, na jednima piše mast, na drugima ulje (a meni to izgleda isto). A što je to ceres, ni na jednoj staklenki nije pisalo ceres.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-12867675173721727382012-03-02T07:47:42.831+01:002012-03-02T07:47:42.831+01:00Zoka hvala, da ono bez okusa, makar radila sam koj...Zoka hvala, da ono bez okusa, makar radila sam koji put i s onim prvim, nije agresivni okus koji smeta.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-88322411195274546942012-03-02T06:50:42.570+01:002012-03-02T06:50:42.570+01:00Ovo je divno. Dosla sam da pohvalim puding od tapi...Ovo je divno. Dosla sam da pohvalim puding od tapioke sa kremom od krušaka i jednostavno sam se pogubila. Toliko dobrih recepata na jednom mestu, svaka čast. Reci mi molim te da li si koristila kokosovo ulje sa ili bez ukusa. Pitam, zato sto kod nas postoje obe vrste. Puno ti hvala ,sto si sa nama podelila tajnu kreme ledenih kocki. :)Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-27587180785718141992010-12-22T12:10:19.990+01:002010-12-22T12:10:19.990+01:00Odlična kombinacija, a zlato im stoji kao saliveno...Odlična kombinacija, a zlato im stoji kao saliveno! :) Ja se ipak spremam, jer sam kao što ti rekoh, kupila kokosovo ulje, napraviti prave, menta ledene kockice, mene to nekako mami! :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-83326083685000690972010-12-16T18:41:46.401+01:002010-12-16T18:41:46.401+01:00Prekrasni!!!Prekrasni!!!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-85278515317133932232010-12-16T11:43:28.683+01:002010-12-16T11:43:28.683+01:00prelijepi su, kremu moram isprobati jer mi mama ob...prelijepi su, kremu moram isprobati jer mi mama obozava ledene kocke:)Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-4009631369776619592010-12-16T09:14:54.451+01:002010-12-16T09:14:54.451+01:00Jao preslatki su. Izgledaju bas profinjeno i elega...Jao preslatki su. Izgledaju bas profinjeno i elegantno. Ukus mogu da zamislim.Sanjahttps://www.blogger.com/profile/15683800601084781927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-28755584215152057302010-12-16T03:31:41.856+01:002010-12-16T03:31:41.856+01:00Vi ste puno toga dobrog napisali i napravili aja z...Vi ste puno toga dobrog napisali i napravili aja za mrvicu da ne procitam ...kada sam tu sve brzinski prolisam i nisam prije zapazila o cemu ste pisali..sve imam i najvjerojatnije cu ga praviti i ja ,ali bez zlata,to moji ne vole,odnosno skinu i bace iako im kazem da je jestivo :)<br />Kada probam,javim utiske ,a mislim da ce se oduseviti jer sve je tako fino ukomponovano ...Sretan Bozic !!!:))mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-76081887851513623272010-12-15T09:20:48.431+01:002010-12-15T09:20:48.431+01:00@ Katarzis, ma s tobom se uvijek nasmijem.@ Katarzis, ma s tobom se uvijek nasmijem.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-6792767635511147182010-12-15T09:06:29.618+01:002010-12-15T09:06:29.618+01:00Minjoni su savršeni! No, kada čujem tu riječ, uvij...Minjoni su savršeni! No, kada čujem tu riječ, uvijek se nasmijem jer je davno jedna kolegica s posla rekla, vrlo zabrinutim glasom, da su joj pronašli minjone na maternici i da ne zna šta će. Skoro sam joj rekla da ih pojede, ali naravno da nisam i naravno da miomi ipak nisu za šalu. Ali eto, uvijek se toga sjetim kada su minjoni u pitanju.Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-77752920671272495882010-12-15T09:03:22.760+01:002010-12-15T09:03:22.760+01:00@ Joj bravo Jelena, pa ti si genijalka, kako se to...@ Joj bravo Jelena, pa ti si genijalka, kako se toga nisam sjetila.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-58389595901193278422010-12-15T09:01:47.449+01:002010-12-15T09:01:47.449+01:00@ Branka, da zmaš da je u originalu tijesta orah, ...@ Branka, da zmaš da je u originalu tijesta orah, naravno to je iz stare kuharice, i uglavnom se sve radilo s orasima (Slavonija, od kud im bademi?) a pravo jestivo zlato je enormno skupo, i mislim da one granulice koje se mogu kupiti u dućanima su sasvim ok, pa čak su mi zgodne i one srebrne, ja sam ih znala malo potuckati, a vidjela sam da ima za kupiti i srebrnu jestivu boju.<br />@ Nado, ja sam kupila mentu esenciju pred par godina od Shnekope, dvije male ampulice, prozirne, nije bila zalena, u nekadašnjem Mercatoneu. Sad je tamo nešto drugo. Za čas sam potrošila radeći neke ljetne koktele, krenula ponovo kupit i nikad više nisam našla. Ko zna baš ću se raspitat malo, ako što čujem, javim.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-90035335739735402052010-12-15T08:52:13.446+01:002010-12-15T08:52:13.446+01:00Probala sam ovo zlato, ali na kupovnim čokoladicam...Probala sam ovo zlato, ali na kupovnim čokoladicama, i zaista svima zastane dah kad vide ovako ukrašene kolačiće. Možda menta nema da se kupi, ali mogu se samleti bombone sa mentom u fini prah i voila!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-25424603188266496572010-12-14T23:10:29.735+01:002010-12-14T23:10:29.735+01:00Ja sam već komentirala, ali se opet vraćam jer izg...Ja sam već komentirala, ali se opet vraćam jer izgleda predivno, a vidim i da si još napomenula da se može dodati esencija mente, pa me zanima gdje se to može kupiti?, jer sam tražila po svim mogućim dućanima i biljnim ljekarnama, ali nisam našla, jedino što sam našla je aroma mente obojana zelenom bojom, ali to nije to..Hvala Dunja unaprijed na odgovoru!Nadahttps://www.blogger.com/profile/00810751807543530793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-55205751701966197642010-12-14T22:56:42.429+01:002010-12-14T22:56:42.429+01:00Fantastičan kolač ! A ja sam konačno kupila kokoso...Fantastičan kolač ! A ja sam konačno kupila kokosovo ulje :) . Sve mi govori da je kolač sa lješnjacima najbolja kombinacija a ja opet nekako više preferiram bademe pa nakon njih orahe tako da mislim da ću se odlučiti za te dvije kombinacije. Prva pomisao mi je bila gdje naći jestivo zlato, ali ok, dobro si nas podsjetila i na zlatne granulice koje se mogu ovdje upotrijebiti. Svakako, ovaj kolač će biti na mom Božićnom stolu. Divno izgleda, umjetnost !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-45110171945670851442010-12-14T22:11:41.190+01:002010-12-14T22:11:41.190+01:00@ Sweet hvala, kad ti kažeš, onda je! Na mojoj Bož...@ Sweet hvala, kad ti kažeš, onda je! Na mojoj Božićnoj tacni s kolačićima ima barem 15 vrsta, ali svi prvo posegnu za ovim bijelim.<br />@ Dilajla, hvala a i za Repete. Zaboravila sam napisati da su u promjeru 3 cm, izgledaju na fotki puno veći. Sve kolačiće radim ovako sitne, za patuljke. Radim puno vrsta i svatko želi sve probati, onda je zgodno kao jedan zalogajčić. Ham, i nema ga više!Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-7444413465738641582010-12-14T22:04:56.096+01:002010-12-14T22:04:56.096+01:00@ Ebba, hvala, istina mrva zlata daje neki zaokruž...@ Ebba, hvala, istina mrva zlata daje neki zaokružen finiš. Što se tiče zlata, napravila sam neku uslugu jednom kuharu pa sam dobila nešto zlatnih listića na poklon. Znam da ima i zlatne granule, još je efekrnije a za nabavku interesiraj se <a href="http://berenika.hr/jestivo-zlato/" rel="nofollow"><b><i>ovdje</i></b></a> imaš i tel. i int. prodaju.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-39847623036425695222010-12-14T21:24:45.871+01:002010-12-14T21:24:45.871+01:00Tako elegantni mali kolačići ali isto ću to i napi...Tako elegantni mali kolačići ali isto ću to i napisati i za male minjončiće s karamel nitima u Repetama.Savršeno.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-48958146973795879002010-12-14T17:07:24.026+01:002010-12-14T17:07:24.026+01:00I da nisam procitala sve ostalo, ovo zlato me obor...I da nisam procitala sve ostalo, ovo zlato me oborilo s nogu...(inace sam sam se godinama bavila restauracijom, najvise polikromnom sklupturom - pozlatom) prekrasan recept i jos ljepsi kolacici! Pravi sofisticirani Bozic :)Sweet Greenhttps://www.blogger.com/profile/16722645056197114517noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-81525574746202500322010-12-14T16:30:49.681+01:002010-12-14T16:30:49.681+01:00divno divnoooo... ledene kocke su moj favorit oduv...divno divnoooo... ledene kocke su moj favorit oduvijek bile.. e sad me zanima jedna stvar, gdje nabaviti ovo jestivo zlato? Baš u svojoj kuharici Paul A. Younga sam naišla na čokoladne minjone i ganache ukrašene sa jestivim zlatom, vrlo efektno i profinjeno.. :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.com