tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post4031629439665678463..comments2024-02-09T18:47:38.035+01:00Comments on Parfe Dunja: Iz knjige "Jelo iza samostanskih zidina" drugi dioUnknownnoreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-10350137891798019282012-01-23T23:21:53.267+01:002012-01-23T23:21:53.267+01:00@ Petra, Dilajla, hvala@ Petra, Dilajla, hvalaDunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-2090730245654887632012-01-23T23:15:09.066+01:002012-01-23T23:15:09.066+01:00Hvala Ljubice, već je odlučeno, slijedi još 10 rec...Hvala Ljubice, već je odlučeno, slijedi još 10 recepata.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-1272618953739456392012-01-23T20:16:16.349+01:002012-01-23T20:16:16.349+01:00Savršenstvo...Savršenstvo...Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-61142796963592771202012-01-23T15:15:03.933+01:002012-01-23T15:15:03.933+01:00Izvrsno izgleda. I meni je boražina nepoznata ali ...Izvrsno izgleda. I meni je boražina nepoznata ali bih se složila sa svim komentarima pa i ja pretpostavljam da je to neka samonikla biljka.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-68583867272235170952012-01-23T09:44:05.268+01:002012-01-23T09:44:05.268+01:00Zanimljivo jelo. Jedva čekam nastavak...Zanimljivo jelo. Jedva čekam nastavak...jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-40445421685022630772012-01-22T07:17:46.669+01:002012-01-22T07:17:46.669+01:00Hvala Opasna, i ja mislim da je zabavno malo za pr...Hvala Opasna, i ja mislim da je zabavno malo za promjenu zaviriti u neku staru knjižicu i zajedno otkrivati tajne kuhinja.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-78247641960404500612012-01-21T22:38:17.153+01:002012-01-21T22:38:17.153+01:00Odlično izgleda i zaista nešto novo. Naročito što ...Odlično izgleda i zaista nešto novo. Naročito što nam takvi kuvari nisu svima dostupni.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-52035686961778093752012-01-21T21:04:11.502+01:002012-01-21T21:04:11.502+01:00Majo, hvala ti.Majo, hvala ti.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-67740805298941454962012-01-21T21:03:44.875+01:002012-01-21T21:03:44.875+01:00Bravo Miki, odgovor je točan, to je latinski naziv...Bravo Miki, odgovor je točan, to je latinski naziv za boražinu, i evo smo ipak zajedno pronašli koja je to biljčica. Možda na proljeće napravim ovaj kruh s njom.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-77395812543230062522012-01-21T21:00:32.460+01:002012-01-21T21:00:32.460+01:00Hvala maxivida.Hvala maxivida.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-57202928733925535562012-01-21T20:03:22.676+01:002012-01-21T20:03:22.676+01:00Dunja, hvala ti na ovim starim receptima! Jako mi ...Dunja, hvala ti na ovim starim receptima! Jako mi se sviđa ovaj kruh, a nekako kada recept ima još i priču, volim ga još više :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-2452382587317363612012-01-21T17:07:45.135+01:002012-01-21T17:07:45.135+01:00Palo mi je na pamet da je borazina mozda borago (B...Palo mi je na pamet da je borazina mozda borago (Borago officinalis). To je lekovita biljka, a u iskhrani se koriste i cvetovi i mladi listovi.<br />Divan hleb! Jako mi se dopada nadjev i bas me zanima ukusu s obzirom na suvo grozdje... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-89936391267870187132012-01-21T17:06:04.057+01:002012-01-21T17:06:04.057+01:00Kako ovo dobro izgleda! Mislim da ću napraviti za ...Kako ovo dobro izgleda! Mislim da ću napraviti za sledeći vikend. Hvala!maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-39404320912864764532012-01-21T16:45:52.528+01:002012-01-21T16:45:52.528+01:00Tamara hvala, da grožđice se odlično slažu sa sire...Tamara hvala, da grožđice se odlično slažu sa sirevima, naročito plavim koji je isto prisutan, no kako sam napisala Roman Tales, još bi bilo bolje da je neko zelenje s karakterom, gorkasto - paprenasto... zato neću odustat dok ne nađem boražinu.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-14571294835548202262012-01-21T16:25:36.022+01:002012-01-21T16:25:36.022+01:00I ja sam se radovala nastavku recepata iz ove knji...I ja sam se radovala nastavku recepata iz ove knjižice jer mi je prvi djelovao jako zanimljivo, a i ovaj drugi nije ništa manje. Štoviše, izgleda zaista sjajno, tako mekano, a mogu misliti kako dobro miriše! Jako me zanimaju grožđice u ovom nadjevu, vjerujem da se super slažu sa sirevima!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-75292326739198670062012-01-21T15:23:34.349+01:002012-01-21T15:23:34.349+01:00Joj hvala ti, Roman Tales od srca, imam vikendicu ...Joj hvala ti, Roman Tales od srca, imam vikendicu i komadić zemlje u Žumberku. Baš bi me razveselilo sjeme. Poslat ću ti adresu na tvoj meil.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-22446858621965239222012-01-21T15:21:04.446+01:002012-01-21T15:21:04.446+01:00Draga, nisam te pobrisala, četvrta si po redu odoz...Draga, nisam te pobrisala, četvrta si po redu odozgora, baš čitam kamo na izlet i slinim nad onom juhicom!Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-13751030611227595342012-01-21T15:06:30.784+01:002012-01-21T15:06:30.784+01:00Sad si me izbrisala i skroz pobrisala:))Sad si me izbrisala i skroz pobrisala:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-77706789593407353862012-01-21T14:48:28.297+01:002012-01-21T14:48:28.297+01:00Danas sam krenula na tržnicu naoružana fotoaparato...Danas sam krenula na tržnicu naoružana fotoaparatom, kao za inat baš danas kod Luigija niti jedan list :-( sada se može naći tek pokoja biljka u mješavini onih koje su samonikle i prodaju ih po cijeni skupljoj od uzgojenog povrća. U proljeće je pravo vrijeme za borragine, a kako mnogima nije jasno o čemu je riječ googlanjem se mogu vidjeti slike. Inače, biljka ima dlakavo lišće, mekano, mlado se jede sirovo na salatu, tako da koliko god meni raštika bila draga nije adekvatna zamjena. Spontano raste, pogotovo na rubovima cesta i ledina, a ako imaš komadičak zemlje mogu ti poslati sjemenje, pa si posij, ne traži nikakvu posebnu brigu.Roman Taleshttps://www.blogger.com/profile/06017029772550855961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-63853844539722928442012-01-21T11:49:26.959+01:002012-01-21T11:49:26.959+01:00Hvala Jelena, kad sam pravila taj kruh, da znaš da...Hvala Jelena, kad sam pravila taj kruh, da znaš da sam se sjetila tebe, jer rijetko tko voli tako istraživati kao ti.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-57981068140668008672012-01-21T11:44:58.784+01:002012-01-21T11:44:58.784+01:00Hvala Tamara, i ja ću u potragu, bilo bi stvarno j...Hvala Tamara, i ja ću u potragu, bilo bi stvarno još bolje da je u kruhu s grožđicama nešto gorkasto.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-3094588350748656982012-01-21T11:43:16.277+01:002012-01-21T11:43:16.277+01:00Hvala ti na pojašnjenju, baš nam je to trebalo, ma...Hvala ti na pojašnjenju, baš nam je to trebalo, ma super, pitat ću malo žene s tržnice koje dolaze s povrćem na Dolac. Ovaj receptić s listovima, mozzarellom i slanom ribicom me zaintrigirao, ako ne nađem original, možda bi bilo dobro i s raštikom?Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-9503406792962712272012-01-21T11:39:09.794+01:002012-01-21T11:39:09.794+01:00Joj oprosti, evo izbrisala sam. Drago mi je da ti ...Joj oprosti, evo izbrisala sam. Drago mi je da ti se kruhić dopada.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-66203650059310575122012-01-21T11:37:31.292+01:002012-01-21T11:37:31.292+01:00Hvala Snježa, kraljice pogača.Hvala Snježa, kraljice pogača.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7023926585541330162.post-90159930621643401812012-01-21T11:36:21.206+01:002012-01-21T11:36:21.206+01:00Hvala drago mi je da ti se sviđa i ljubičasti krum...Hvala drago mi je da ti se sviđa i ljubičasti krumpir, a i ovaj punjeni kruh. Danas ga radim ponovo i nosim na jednu feštu. A za teškoće komentiranja na prošlom postu sam čula i prijavila, glavno da je sad u redu.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.com